29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

FULL FYR: Huset forventes å brenne ned, og brannvesenet konsentrerer seg om å hindre spredning. (Fotos: Alexander Jansen / DRM24)

Enebolig totalskadet i husbrann i Mjøndalen

(Oppdatert kl. 11.30) En enebolig er totalskadet og kommer til å brenne helt ned i Hagatjernveien i Mjøndalen i dag tidlig. Nødetatene rykket ut med store mannskaper. En person skal ha reddet seg ut takket være en handlekraftig forbipasserende.
Annonse

Brannvesenet kom raskt til stedet og satte i gang med slukking i forbindelse med brann i en enebolig i Hagatjernveien mandag morgen.

Nødetatene rykket ut til melding om røykutvikling fra adressen like før klokken 06.00. Det er DRM24 som skriver dette.

Annonse

Det er var innledningsvis ikke meldt om åpne flammer, men «kraftig røykutvikling» fra hele huset. Noe senere melder imidlertid politiet at et brant kraftig i huset, som forventes å brenne ned.

– Dette medfører at veien forbi huset, Hagatjernveien, vil bli sperret for all trafikk inntil videre, uttaler politiet.

Dette huset er det ikke mulig å redde og brannvesenet lar det brenne ned og heller sørge for at brannen ikke sprer seg.

Brannstedet skal være forbi selve Hagatjern. Politiet uttaler videre at det ikke skal være personer i huset.

– Vi er i kontakt med eier av huset. Vedkommende sier at det ikke er personer i huset, uttaler operasjonssentralen. Men det skulle altså vise seg at én person hadde kommet seg ut takket være en tilfeldig hjelper.

Ifølge politiet er det to personer som er bostedsregistrert i separate boenheter i det aktuelle huset, en eldre enebolig. Om begge har fast tilhold på stedet er noe uklart, men det var kun én person som befant seg i huset da det begynte å brenne. Han skal ikke ha blitt skadet.

Klokken 06.44 melder politiet at brannvesenet jobber med å hindre spredning til andre bygg og at huset vil brenne helt ned.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

Veien forbi brannstedet er fortsatt stengt, melder politiet kl. 08.47.

Veitrafikksentralen melder kl. 11.30 at ett kjørefelt er åpnet forbi brannstedet slik at trafikk kan passere.

Del:
Annonse