21. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det snør – det snør – og mer skal det komme, ifølge Meteorologisk Institutt.

Det snør – det snør – og mer skal det bli

Meteorologisk Institutt har i dag sendt ut et nytt varsel for Oslo og Viken om mye snø fra fredag. Det kan komme opptil 20 centimeter enkelte steder. Hvor mye det kommer til å dale ned over Eiker-bygdene er usikkert, men Yr.no spør mer enn dette.
Annonse

Yr.no melder om oppholdsvær i dag, men for alle som har kikket ut vinduet over Eiker-bygdene i dag, vet at det ikke stemmer. Hvor mye som vil komme i løpet av onsdag og kanskje torsdag, er ikke sikkert, men de varsler altså mye snø fredag, lørdag og søndag. Hvis varslet slår til kan det komme godt over 20 centimeter med snø så her er det bare å ha snøskuffa i beredskap.


Konsekvens
Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snømengden og tyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold.

Annonse

Råd
Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Beskrivelse
Fra fredag morgen mye snø, lokalt 20 cm på 24 timer. Nær kysten periodevis mildere vær med sludd eller regn og mulighet for regn som fryser på kald bakke.

Del:
Annonse