24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Skal du ut på veiene i snøværet må du sørge for å være forberedt. (Foto: Bård Asle Nordbø, Statens vegvesen)

Snøvær fredag kan gi utfordringer for helgeutfarten

Skal du ut og reise i helga må du forberede deg på at kjøreforholdene kan bli vanskelige. Årsaken er snøværet som er ventet i sør og øst.
Annonse

Meteorologisk institutt har sendt ut gule farevarsel for områdene fra Rogaland og Agder til store deler av Østlandet. I sør kan det fredag komme opptil 25 cm snø. Etter hvert er det ventet overgang til regn eller sludd i lavlandet, kan hende regn som fryser på kald bakke.

På de sørlige delene av Østlandet er det fra fredag ettermiddag ventet opptil 20 cm snø på 24 timer og etter hvert overgang til sludd i lavlandet. På fjellovergangene i Langfjella er det varslet kraftig snøfokk allerede fra torsdag kveld.

Annonse

Gjør smarte valg om din reise
Derfor: Skal du ut og reise i helgen må du sørge for å være oppdatert på kjøreforholdene der du skal kjøre, og ha utstyret i orden. Statens vegvesen gjør det de kan for å holde veiene åpne og godt farbare. Så må trafikantene selv sørge for å være forberedt på de forholdene som møter dem, og sørge for å gjøre smarte valg angående sin reise.

Viktige råd før kjøreturen
• Skaff deg kunnskap om forholdene der du skal kjøre. www.vegvesen.no/trafikk og appen Vegvesen trafikk er viktige informasjonskilder. I appen kan du få varsel om en veg blir stengt eller kolonnekjørt.

• Beregne god tid til kjøreturen, mer enn du ville gjort på bar veg og sommerføre.

• Vær forberedt på at veier kan bli stengt på kort varsel.

• Vinterdekk er et selvsagt krav på vinterføre.

• Sørg for å ha nok strøm eller drivstoff på bilen. • Ha varme klær, mat og drikke i bilen, særlig om du skal over fjellet eller på langtur.

Del:
Annonse