Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

To personbiler med til sammen fire personer kolliderte front mot front på Horgen i kveld. To er kritisk skadet.

To kritisk skadet i front mot front på Horgen

(Oppdatert 28.12.23 kl. 00.45) To personer er kritisk skadet i en front mot front kollisjon på Horgen i Krokstadelva. To andre er betegnet som skadet med ukjent skadegrad. En av de skadde flys til Ullevål. Veien blir stengt i flere timer.
Annonse

Det var klokken 18.23 at politiet meldte om ulykken. To personbiler hadde da kollidert front mot front på Fv. 283 på Horgen i Krokstadelva. Det er en rett strekning med 80 km/t på stedet – ikke langt unna den «nye» rundkjøringen.

To personer er altså betegnet som kritisk skadet, mens én er moderat og én annen er lettere skadet. Først meldte politiet om at alle skulle kjøres til Drammen sykehus, men det er nå klart at luftambulansen vil ta med seg den ene til Ullevål.

Annonse

Det føreren i hver bil – to kvinner som er hardest skadd. Det var tre personer i den ene bilen, og kun fører i den andre. Politiet opplyser kl. 19.30 at det også var en hund i den ene bilen og hunden skal ha fått skader i en labb. Den blir tatt hånd om av veterinær.

Ambulansepersonell og brannvesenet jobber med å få ut en mann som satt delvis fast i bilen til venstre.

Den ene passasjeren i bilen med tre satt fast og måtte frigjøres ved hjelp av brannvesenet. Ifølge vitner på stedet var det mye bagasje og pakker i bilen som gjorde frigjøringen vanskelig.

Det var full stans i trafikken forbi stedet og de som kom fra Drammen måtte snu i rundkjøringen for å ta en annen vei mot Hokksund. Sydover ble trafikken ledet via gangveien og ned i rundkjøringen. Det var likevel lange køer som følge av ulykken. Bilberger var beregnet å ankomme stedet i 19-30-tiden.

Med to biler som er totalvrak, vil det ta noe tid å få ryddet veien.

Politiet jobber nå med å avhøre vitner og få en oversikt på hvordan denne ulykken kunne skje.

Veien blir stengt i flere timer
På grunn av ulykkens omfang blir veien stengt inntil videre – trolig noen timer, melder politiet kl. 19.54. De må gjøre undersøkelser i samarbeid med ulykkesgruppen til vegvesenet. Det blir skiltet omkjøring.

De tre personene som satt i den ene bilen var en kvinne 40-årene, en kvinne 20-årene og en mann 40-årene alle fra Polen. I bil nummer to var det én kvinne i 40-årene fra Buskerud.

SISTE
Klokken 21.56 melder politiet at hunden er sjekket av veterinær og ser ut til å ha det bra. Ingen brudd. Veien vil fortsatt være stengt en stund til.

Kl. 23.27 melder politiets operasjonssentral at nødvendige undersøkelser på stedet er foretatt og at veien er åpnet for trafikk. Politiet oppretter sak. De har ikke tatt forklaring av de involverte, og det er dermed for tidlig å kunne si noe om hendelsesforløpet.

Men i henhold til andre medier så har politiet fått en video som viser kollisjonen og hvem som kom over i motsatt kjøreretning.

Flere ambulanser og hjelpemannskaper rykket ut til denne alvorlige ulykken på Horgen.
(Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)
Del:
Annonse