22. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Per Kristian Eide (t.v.) og Harald Martiniussen startet opp med det de kalte «Samskapingskafé» i Vestfossen Kulturkirke tirsdag kveld.

Startet «Samskapingskafé» for å fremme kreativiteten

Har du en idé du brenner for, men trenger flere deltakere for å realisere den? Da kan du komme til «Samskapingskafeen» i Vestfossen for å få hjelp. Tirsdag kveld var et 30-talls personer møtt opp til den første samlingen i Vestfossen Kulturkirke.
Annonse

Med kirketjener Harald Martiniussen og mannen bak Facebook-gruppen «Ja til lokal virksomhet i Vestfossen», Per Kristian Eide, som vertskap, ble «verdenspremieren» for Samskapingskafeen lansert.

De frammøtte visste ikke helt hva de gikk til og slike begreper som samskaping kan fort bli noe «ullent» det ikke kommer noe konkret ut av. Derfor ble forsamlingen satt i sving med å notere ned ideer og tanker på gule lapper, for å se om det var felles interesser som de kunne gå sammen om for å få realisert.

Annonse

Og det manglet ikke på ideer – alt fra dugnad om å rydde i Vestfossen sentrum, til bedre utnyttelse av kirken som kulturarena. Det er allerede stor aktivitet i kirken på kulturfronten, men det kan bli enda bedre og spesielt etter at kirken nå skal investere i et permanent lydanlegg hvor musikere og band bare kan koble seg på med sine instrumenter.

«Samskaping er en prosess der ulike aktører, enten det er enkeltpersoner, organisasjoner eller samfunn, samarbeider for å skape noe nytt eller løse komplekse problemer.

Dette konseptet går utover tradisjonelle hierarkiske modeller og gir alle deltakerne en likeverdig rolle.»

Per Kristian forteller her om hvilke tanker de har for denne samskapingen i Vestfossen.

Med frivillig innsats og samarbeid om ulike tiltak, ønsker de to initiativtakerne å få til en verdiskaping i lokalsamfunnet. Og det er ikke begrenset til Vestfossen selv om det er her de starter. Håpet er at flere vil ta opp ideen og på den måten utløse kreativitet og aktivitet rundt om i hele kommunen.

I første omgang er det altså Vestfossen vi snakker om og hver andre tirsdag i måneden, er det samling i kirken. Her kan alle som vil komme til kaffe og vafler, men også idéutveksling og inspirasjon. Åpenhet og inkludering samt deling av ressurser er viktig stikkord sammen med empati og forståelse for andres ønsker og behov. En dugnad for fellesskapet med andre ord.

Rundt 30 hadde møtt opp i kirken i går kveld for å se og høre hva dette var for noe og ble satt i gang med å skrive ned ideer og tanker om «samskaping».
Del:
Annonse