25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Jan Runar Eliassen fra Demenskoret er tildelt Øvre Eiker kommunes kulturpris for 2023 i ettermiddag. (Foto: Roger Ove Neumann)

Jan Runar fra Demenskoret ble tildelt kulturprisen for 2023

Øvre Eiker kommunes kulturpris 2023 ble i dag utdelt under Nyttårskonserten i Kultursalen på Hokksund Ungdomsskole. Den gikk til Jan Runar Eliassen fra Vestfossen. Han er best kjent fra Demenskoret fra NRK-serien med samme navn.
Annonse

Den årlige nyttårskonserten i regi av Øvre Eiker kommune og Øvre Eiker Musikkorps er nå i gang i Kultursalen på HUS. Her finner vi også solistene Stine Hole og Thomas Ruud i henhold til programmet. Det hele skjer under ledelse av Petter Anthon Næss.

Øvre Eiker kommunes kulturpris er en anerkjennelse for særlig fremragende innsats på kulturfeltet i og utenfor Øvre Eiker og tildeles den eller de som har utmerket seg innen kunst og kultur, kulturarv, idrett eller friluftsliv.

Annonse

Årets prisvinner har gjort en særlig fremragende innsats, og han har markert seg positivt med sang, talent, og ikke minst et imponerende mot for å synligjøre sang- og musikkgledens store betydning for helsen.

Årets prisvinner har allerede satt varige spor i spesielt i Øvre Eiker, men også nasjonalt. Han, sammen med familien, har rørt et helt folk ved å stå fram med en sykdom som får store konsekvenser for både seg selv og omgivelsene.

Samtidig som han setter musikk og helse på dagsorden i det spesielle Demenskoret, har han med sin vakre, flotte stemme bidratt til å inspirere mange; og det er startet opp lokale demenskor over hele landet.

Årets prisvinner har lært oss alle at musikk ikke bare er kunst og kultur. Musikk er også helse, og musikk kan definitivt ha veldig positiv betydning og som kan gi gode dager selv med en demenssykdom.

Verdig vinner av Øvre Eiker kommunes kulturpris 2023 er Jan Runar Eliassen.

Det kommer en egen reportasje om konserten i etterkant.

Del:
Annonse