2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mandagen kommer til å bli en utfordring med mye snø over Eiker-bygdene om prognosene til Meteorologisk Institutt slår til.

Fram med snøskuffa folkens – kan komme opp mot 25 cm snø neste døgn

Det er snart midten av februar og mange av oss har begynt å se for oss varmere og lysere dager uten å måtte tenke på snø og snømåking. Det er bare å beklage – neste døgn kan det komme opp mot 25 centimeter med snø over Eiker-bygdene, skal vi tro Yr.no
Annonse

Det varslede snøværet – på gult nivå – starter allerede i natt og vil fortsette gjennom mandag og deler av tirsdag. Det kan altså komme så mye som 25 centimeter ifølge Yr.no selv om Varsom.no varsler mellom 10 og 20 centimeter i løpet av 24 timer mandag.

Om prognosene slår til betyr det vanskelige kjøreforhold over store deler av Sør- og Østlandet. Som vi vet altfor godt nå, vil det gå hardt utover kollektivtrafikken generelt og busstrafikken spesielt.

Annonse

Det skal klarne opp og slutte å snø i løpet av tirsdag ettermiddag. Det er derfor mandagen kommer til å bli en utfordring med snø. I tillegg er det varslet fem sekundmeter med vind, noe som gjør det enda mer utfordrende å ferdes ute. Onsdag kan det også komme noe nedbør, men det er litt usikkert i hvilken form dette kommer.

På den positive siden er det blitt langt mildere og mandag meldes det om en dagstemperatur over Eiker på bare minus fire. Tirsdagen blir den enda bedre med en dagstemperatur på tre grader. Til gjengjeld er det kaldt om natta og natt til onsdag er det igjen meldt om 11 minus.

Del:
Annonse