22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Silje Baarli Salvesen er helsesykepleier i Øvre Eiker kommune. (Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss)

Gråt – tårer som berører, engasjerer og provoserer

Alle kan gråte, men hvorfor er det sånn at noen gråter 10 ganger i uka, mens andre gråter en gang i tiåret? Tirsdag 13. februar inviterer biblioteket i Hokksund deg inn i gråtens fascinerende verden sammen med helsesykepleier, Silje Baarli Salvesen.
Annonse

Å gråte er det første vi gjør i denne verden. Som barn gråter vi mye, og det er ingen forskjell på gutter og jenter, men et sted på veien til å bli voksen blir gråten feminisert og av noen problematisert.

Offentlig gråt påvirker omgivelsene, og kan vekke både ubehag, medlidenhet, avsky og empati, for gråt har både tilgivende kraft og provoserende effekt. Denne kvelden kan du høre et interessant foredrag om tårenes historie og gråtens utvikling gjennom livet.

Annonse

Silje Baarli Salvesen er helsesykepleier i Øvre Eiker kommune. Hun har tilleggsutdanning i psykologi og psykososialt arbeid med familier. Hun har jobbet ni år som sykepleier på barneavdeling, fire år som familieveileder i barneverntjenesten og jobber nå som helsesykepleier på en barne- og ungdomsskole.

Silje har mye erfaring med å prate med barn, ungdom og voksne om følelser, og gråt er en naturlig del av hennes yrkesliv. I fjor kom hun med bok som bærer samme tittel som dette foredraget.

Gratis inngang.
Øvre Eiker bibliotek tirsdag 13. februar kl. 19.00.

Del:
Annonse