20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ole Kristian Temte driver gård på Horgen og hvert år må han plukke potensielt dødelig søppel langs fylkesveien. (Foto: Privat)

Fortviler over søppel langs veien – tar livet av dyra

Ole Kristian Temte fortviler over at folk kaster bokser og annet søppel ut av bilvinduet langs Fv. 283 på Horgen. Her slår han gress som går til fôr til dyra på gården han driver. Får dyra i seg metallbiter, er det med store smerter og død som resultat.
Annonse

I lokalsendingen til NRK kunne vi i kveld se og høre om to kuer som hadde fått i seg metallbiter fra bokser som var blitt kastet langs veien. NRK kunne fortelle om dette eksempelet fra Eidsvoll, men dette er langt fra unikt for dette området. Begge kuene døde etter å ha blitt kuttet opp innvendig og var påført enorme smerter.

Ole Kristian Temte har i flere år plukket søppel langs Fv. 283 på Horgen hvor han holder til. Og problemet med bokser og flasker som blir kastet ut av bilene synes ikke å ta slutt. Forleden var han på ny runde og det er ikke småtteri han finner i den som skal bli åker og fôr til dyra på gården.

Annonse

DØD: Den ene kua til Trygve Holdhus ble funnet død i fjøset, mens den andre måtte avlives.
(FOTO: DAG AASDALEN / NRK)

I ren frustrasjon la han ut dette innlegget på sin Facebookside:

KAN DU GI DEG!!? Hvert år har jeg samme bønn til dere, men det hjelper jo ingenting! Nå har jeg ryddet ca. 80 meter jorde langs veien og dette er resultatet. En ting er at det er grisete og unødvendig, men har du noen gang sett en ku som har fått i seg en brusboks? Og det skjer ofte! Ditt bidrag ut av bilvinduet kan forårsake voldsomme smerter og en langsom død for et totalt uskyldig dyr som bare prøver å spise maten sin i fred og ro. Dette er så totalt unødvendig og jeg forstår ikke hvordan du tenker! Vær så snill å tenk deg om!

Les saken fra NRK her

Del:
Annonse