29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvelsene pågår for fullt og fredag 26. april er det premiere i Folkets Hus i Vestfossen.

Peer Gynt i ny fatning med Fiskum-teater

Har du planer for neste helg, den 26. til 28. april? Hvis ikke så kan kanskje årets forestilling om Peer Gynt i regi av Fiskum Barne- og Ungdomsteater være noe for deg og dine. Det er det mest kjente norske teaterstykket gjennom tidende, men det er noe ganske spennende og nytt ved at et barne- og ungdomsteater tar på seg oppgaven.
Annonse

Fredag 26. april er det premiere på Folkets Hus i Vestfossen. Lørdag 27. april er det to forestillinger, mens det søndag er én mulighet til å få med seg dette stykket, som sier å være alt annet enn kjedelig.

Bak roret er det den stødige hånden til Petter Anthon Næss som styrer showet. Ikke bare styrer han showet, han har som vanlig gjort stykket til sitt eget som kapellmester og instruktør.

Annonse

Peer Gynt spilles til vanlig som en tragedie, men her vil vi få servert en litt annen opplevelse. Det vil være dans og numre som koreograf Gry Nygård Fredriksen har planlagt som vil bringe glede, latter og lyst til flere av verdens land.

Fordi at alt dette, akkompagnert av en Rocka stil på musikken fra Petter Anthon Næss, kommer til å bringe oss til bryllupsfeiring, Egypt, Klondyke og galehuset, for å nevne noen. På tross av at selveste Dovregubben har blitt ryktet til å delta i årets forestilling så er dette noe for både store og små.

Det blir fargerike innslag med mye sang og musikk på årets oppsetning i regi av Fiskum Barne- og Ungdomsteater.

Etter over 25 år med barne- og ungdomsteater så har FBUT blitt et varemerke som stor iver, innsatsvilje og gjennomføringsevne. Både stykker som vi kjenner til, men også med forestillinger som mannen i gata kanskje ikke er så bekjent med. Felles for de alle er at det er fokus på felleskap, underholdning og god musikk.

Uten foreldregruppen og lokale sponsorer så hadde slike viktig og uvurderlige kulturelle tilbud for barn og ungdom vært umulig å få gjennomført. Det er ikke tvil om at den høye kvaliteten på kulisser, kostymer og arrangement er bygget på erfaring, vilje og dugnadsånd.

Til slutt så ønsker FBUT alle sammen velkommen til en rocka historie og et show som kanskje kan blåse deg av banen om du ikke holder deg fast.

Det er ikke bare teksten som skal sitte – koreografien er også viktig i en slik oppsetning.
Del:
Annonse