Drammensregionens Brannvesen har godt med mannskaper og utstyr, men når det kommer til større skogbranner slik vi har opplevd i Eiker-bygdene tidligere år, kommer de til kort. Da må helt andre krefter settes inn og Sivilforsvaret med sine 260 mannskaper her i distriktet er gode å ha. I tillegg kan de kalle inn mannskaper fra omkringliggende områder.
I dag var brannsjef Torgeir Andersen og distriktssjef Buskerud Ivar Løkeng fra Sivilforsvaret i øvelsesområdet for å se hva mannskapene fikk trent på og få tilbakemeldinger på hva som kan gjøres bedre.
Ifølge de to sjefene er det en rekke oppgaver som må løses ved en større skogbrann. Det er nemlig ikke slik at det kun er å bestille et helikopter og så tar dette seg av alt arbeidet.
– Det er mange hensyn å ta ved en skogbrann. Tilgangen på vann kan være krevende og her lærer mannskapene å stenge av et bekkeløp for å skaffe seg vann, som et eksempel. Men det er mye logistikk og teknikk som skal på plass og dette er det viktig at alle mannskaper gjør seg kjent med og kan bruke den dagen de blir kalt ut til en større brann i terrenget, sier Andersen og Løkeng.
Øvelsen denne gang er todelt – en teoretisk del i Drammen og så den praktiske i skogen innenfor Ullern i Hokksund. Det er første gang en slik praktisk øvelse de to etatene imellom kjøres, men det holdes jevnlig kurs og møter for å holde beredskapen på et godt nivå.
Denne kursvirksomheten og utdanningen av mannskapene til Sivilforsvaret, er et tre-årig løp som går over hele Buskerud.
Her ser du bilder fra øvelsesområdet hvor mannskaper fra DRBV og Sivilforsvaret har trent sammen. Opprydding og sikring av kostbare slanger er også en del av jobben etter en skogbrann.
FLERE SAKER
Kan Frank Tore Larsen ta NM-tittelen også i år?
Spektakulært løft da MS Eikern skulle på land i dag
Høytidelig overrekkelse av nyoppusset kjede på rådhuset