29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Løypekjørr Gjermund Lie er godt fornøyd med skisesongen på Holtefjell. Der var det nykjørte skiløyper den siste helga i april. (Arkivbilde: Tom Helgesen)

Mye snø: Skiføret holder stand på Eikers «tak»

Neste uke snakker vi mai måned, men de ivrigste vil nok finne skiføre på Eiker da også. Det er selvsagt de høyereliggende traktene vi snakker om som Holtefjell, Ulevannsområdet og Mjøndalsskauen.
Annonse

– Vi preppet første gang med snøskuter i Ormåsen 30. oktober. Vi har mye snø og fine forhold på Holtefjell fortsatt, men siste helgs preparering blir sesongens siste. Nå skal dugnadsgjengen fra Holtefjellets venner gjøre litt jobb i løypenettet, sier løypekjører Gjermund Lie.

– Men det er fullt mulig å gå på ski på Holtefjell langt utover i mai selv om det ikke blir i nypreparerte skiløyper. Vi har hatt en fantastisk sesong med stor aktivitet i både løyper og anlegg vi preparerer, forteller han.

Annonse

Med utgangspunkt fra Smedsrud, helt nordvest under Holtefjell, kunne du seinest denne uka ta på deg skia ved parkeringsplassen og legge innover skitraseen mot for eksempel Grølla og Surtvarden.

Løypekjører Bjørn Bak, som konsentrerer seg om traktene rundt Ulevann og Solbergvannene, har også hatt en lang skisesong bak seg.

– Vi kjørte snøskuterspor 30. oktober og med maskin fra Ulevann allerede 1. november, sier «Løype-Bjørn».

Det snødde tett på torsdag i traktene mellom Vrangla og Sandungen i Finnemarka.

– Dette har vært en flott skisesong med mye snø og fine forhold. Jeg kjørte løyper i dag mellom Ulevann og Solbergvann, og der ble det bra. Planen var også å kjøre Husk om Busk-runden, men noe maskintrøbbel satte en stopper for det. Nå er det imidlertid slutt med løypepreparering for denne sesongen, meddeler han.

– Det er jo likevel nå det er flott å gå på ski. Gjerne bra skiføre tidlig på dagen, og temperaturen egner seg for en behagelig pause i solhellingene, mener «Løype-Bjørn».

Øystein Eek, løypekjører på MIF-hytta, kjørte lysløypa der oppe med løypemaskin 30. oktober. Det er tidlig, så vi kan snakke om rundt et halvt år med preparerte skiløyper på Eiker. Om det er rekord, vites ikke helt sikkert, men en lang skisesong har det i hvert fall blitt.

I lavlandet på Eiker har jo våren kommet for fullt med blomster og fuglesang, og det grønnes både her og der. Om du har lyst på en skautur på beina i de høyreliggende traktene, må du nok smøre deg med tålmodighet hvis du ikke ønsker å vasse i snø. Her blir det nok ikke bart før langt ut i mai.

På skitur fra Smedsrud mot Grølla på Holtefjell. Det er fortsatt bra skiføre og mye snø på fjellet.
Del:
Annonse