29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Byggingen av den nye utescenen ved Skotselv skole er i full gang. (Fotos: Privat)

Byggingen av ny utescene i Skotselv i full gang

Byggingen av den nye utescenen ved skolen i Skotselv er i full gang. Det er FAU som står bak prosjektet, mens det er kommunens eiendomsselskap som står som formell utbygger. Det hele skal stå ferdig til 17. mai.
Annonse

For da kommer ordfører Adrian Tollefsen til Skotselv for å klippe snora for den nye utescenen. Men helt ferdig blir den ikke. For det er bare første byggetrinn som da skal stå ferdig. Byggetrinn to med tak over scenen med mer skal etter planen utføres etter sommeren. Men det er ett problem – det byggetrinnet er ikke finansiert ennå.

Det er FAU ved skolen som har tatt initiativet til byggingen av denne scenen. I tillegg skal søppelskuret utenfor skolen gjøres om til sykkelskur for el-sykler. Det kan kanskje være Norges eneste i så måte.

Annonse

Skotselv skole er 100 år inneværende år og det er i den forbindelse at scene og ladeanlegg skal gis som en gave til jubilanten. Men scenen skal ikke bare brukes til 17. mai og slike høytidelige anledninger. Ifølge Terje Bergan i grendeutvalget og FAU skal scenen kunne brukes som undervisningsplass, til konserter og ulike markeringer i tillegg til å vær et sted for ungdommen å «henge».

Skal skape nytt liv ved skolen med ny utescene.

Det er mange som bidrar til byggingen av denne utescenen. Selve jobben blir gjort av Flaget as, mens finansieringen er det FAU, Grendeutvalget, Bakke Sanitetsforening, Rulleparken og Bakke IF som står for med til sammen 272.000 kroner. Men det gjenstår altså finansiering av det andre byggetrinnet.

Søppelskuret skal gjøres om til parkering med lademuligheter for el-sykler. Blir kanskje det eneste i sitt slag i Norge, mener FAU.

Terje Bergan (t.v.) og leder i grendeutvalget, Mikal Lorentzen er viktige pådrivere i utviklingen rundt Skotselv skole.
Del:
Annonse