29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Tore Opdal Hansen (innfelt) besøker Drammen 23. mai og kommer til Øvre Eiker onsdag 5. juni som et ledd i sin turné gjennom fylket.

Tore på tur gjennom Buskerud fylke

Denne våren skal fylkesordfører Tore Opdal Hansen på en rundtur i fylket for å besøke de 18 kommunene i Buskerud.
Annonse

29. april legger han ut på første etappe, som går til Flå og Krødsherad.

– Jeg gleder meg veldig til denne rundturen, for kunnskap og dialog er viktig. Jeg ser frem til å snakke med alle ordførerne. Jeg er opptatt av å høre hva som rører seg i kommunen, hva de er opptatt av, og hva vi kan gjøre sammen, sier fylkesordføreren.

Annonse

I tillegg til å møte ordførere, skal han også besøke Numedal produksjon i Veggli, delta under markeringen av frigjøringsdagen på Helgelandsmoen i Ringerike/Hole og delta på et frokostmøte med næringslivet på Geilo, melder fylkeskommunen på sine nettsider.

Vil ta opp temaet utenforskap
I tillegg har fylkesordføreren sin egen agenda. Han ønsker å følge opp Buskerudkonferansen og komme med status for den økonomiske omstillingsprosessen Buskerud fylkeskommune må igjennom. Opdal Hansen vil også ta opp et tema han brenner ekstra for.

– Jeg er spesielt opptatt av utenforskap. Vi ser for eksempel at andelen unge mennesker som ikke er i jobb er stor. For mange unge fullfører ikke utdanningsløpet. Da blir det vanskelig å komme inn i arbeidslivet, sier han.

– Det er en stor bekymring, og her må kommuner og fylkeskommunen ta tak sammen. Jeg ønsker å få vite hvor stor utfordring dette er ute i kommunene og hvilke tiltak de jobber med for å få ned denne andelen. Det er viktig at vi alle jobber sammen for å få flest mulig i jobb eller i et utdanningsløp. Dette er ett av temaene jeg kommer til å ta opp i møtene jeg skal ha med ordførerne i fylket, sier Opdal Hansen.

Del:
Annonse