29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sterk innsats av Norge som fikk med seg tre medaljer av tre mulige i VM i Cheerleading denne uken.

Solid innsats og medaljefangst av ECT Eagles

ECT Eagles Groundbreakers har nok en gang representert som Team Norway i kategorien Junior Hiphop i VM i Cheerleading, Orlando USA. Dette på bakgrunn av gullet de tok i EM i fjor i Verona, Italia.
Annonse

Groundbreakers består av 19 jenter og én gutt i alderen 15 til 18 år stort sett fra Eiker og Drammensområdet og er ett av mange lag som kommer fra Eiker Cheer Team som holder til i Hokksundhallen på Loesmoen.

Målsettingen var å komme topp fem, men samtidig hadde de et håp om å kunne ta en pallplass. Og dette klarte de virkelig. De lå som nummer tre etter semifinalen og den plasseringen klarte de å holde også etter at finalen var gjennomført.

Annonse

– For en dag det har vært. Junior HipHop startet dagen med en knallsterk kjøring med klare forbedringer fra dagen før og med masse «attitude». Bronse er en sterk plassering», sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF), som er særforbundet hvor cheerleading hører til.

Med denne pallplassen så er det også første gang et juniorlag i hiphop fra Norge har tatt medalje i VM.


Vi skal heller ikke glemme de to andre juniorlagene Norge hadde med i Cheerleading, Junior All Girl og Junior Coed. Begge lag var på pallen etter semifinalen og etter finalen fredag endte Junior All Girl på en delt 2. plass sammen med Finland, mens Junior Coed tok en flott 3. plass. Tre medaljer av tre mulige på Norge på samme dag altså.

ECT Eagles har også to utøvere i Senior Pom med på det norske landslaget. Helene del Pozo og Anna Vestnes var med å ta en flott 6. plass i en meget sterk kategori fredag formiddag. Det er første gang på 10 år at Norge har stilt med landslag i denne kategorien.

Seniorlagene til Norge i Cheerleading kom seg også til finalen, men finalen går senere fredag kveld og var ennå ikke gjennomført da denne teksten ble skrevet.

Lørdag vender laget og støtteapparatet nesen hjemover til Norge hvor neste mål er å forsvare EM-gullet. Denne gangen på hjemmebane på Oslofjord Convention Centre hvor deltakere fra hele Europa kommer på besøk i slutten av juni.Del:
Annonse