29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Arne Riise i Strøm Gundersen og Gøril Bergh i Drammen Helsepark har signert byggekontrakter for 516 millioner kroner for første byggetrinn i helseparken.

Mjøndalsfirma skal bygge for Drammen Helsepark

Entreprenørselskapet Strøm Gundersen AS i Mjøndalen skal bygge hotellet og det første kontorbygget i Drammen Helsepark. Kontrakten har en verdi på 516 millioner.
Annonse

– Vi har valgt en meget solid entreprenør. I tillegg er det en bonus at Strøm Gundersen har lokal tilhørighet, sier adm. dir. Gøril Bergh i Drammen Helsepark AS i en pressemelding.

Det er stor byggeaktivitet på Brakerøya, hvor Norges nye helsebydel bygges. Nytt sykehus i Drammen åpner i 2025. Nå går startskuddet for første byggetrinn i Drammen Helsepark, som bygges rett ved siden av sykehuset og Brakerøya togstasjon.

Annonse

I september ferdigstilles første del av parkeringskjelleren i Drammen Helsepark. Samtidig starter Strøm Gundersen montering av riggen for første byggetrinn.

– Første byggetrinn består av et hotell med ni etasjer, 220 rom og stor konferanseavdeling. I tillegg kommer nytt kontor- og behandlingsbygg på åtte etasjer. Totalt blir byggene på nær 20.000 kvadratmeter. Vi gleder oss stort til åpningen i 2026, sier Gøril Bergh.

Byutvikling
De siste 30 årene har Drammen gjennomgått en fantastisk byutvikling. Mjøndalen-selskapet Strøm Gundersen har med sine 60 ansatte vært godt synlig i regionen siden starten for 39 år siden.

– Vi er stolte av å ha tatt del av utviklingen i Drammen. Det har gitt oss en solid kompetanse i byutvikling, som vi nå tar med oss inn i utviklingen av Brakerøya og den nye helsebydelen, sier adm. dir. Arne Riise i Strøm Gundersen.

I Drammen står Strøm Gundersen bak signalbygg som Drammensbadet, Papirbredden, Øvre Sund bru og Energibygget.

– Med vår lokale forankring ønsker vi naturlig nok å være synlige i regionen. Oppdragene for Drammen Helsepark passer veldig godt med vår profil og drivkraft. Her er det snakk om solide og fine bygg på et knutepunkt som får god eksponering. De vil bli sett og opplevd av veldig mange, sier Riise.

Nytt bygulv
Brakerøya endres fra industri til en ny helsebydel med over 6.000 kompetansearbeidsplasser, når sykehuset og Drammen Helsepark er ferdig. Med ansatte, studenter, pasienter og besøkende vil over 9.000 mennesker besøke bydelen daglig.

Drammen Helsepark består av syv bygg, over fire byggetrinn. Byggetrinn én består av Hotellet og Trekkeriet, som skal huse blant annet konferanseavdeling, kontorer og pasientbehandling, men også butikker og servering.

– På gateplan bygger vi nytt bygulv. I de to første byggene kommer blant annet, restaurant, kafékonsept og handel. Det er et viktig mål for oss å skape en bydel med et godt og hyggelig miljø, for alle som skal jobbe i og besøke bydelen, sier prosjektleder Ann-Elin Thunhaug i Drammen Helsepark.

516 millioner
Strøm Gundersen har vunnet totalentreprisen for de to første byggene. Kontraktsummen er 516 millioner kroner.

– Vi inviterte seks høyt kvalifiserte entreprenører til å levere tilbud på jobben. I tillegg til kvalitet, kompetanse og pris var erfaring med å bygge hotell et viktig kriterium, sier Gøril Bergh.

Strøm Gundersen har blant annet bygd Comfort Hotel Union Brygge i Drammen og Son Spa.

– Vi har gjort det før, og vi trives med det. I tillegg synes vi det er fint at det bygges sentralt og synlig, sier Riise.

Lokale bedrifter
Strøm Gundersen er kjent for solide relasjoner med egne underentreprenører.

– Valg av underentreprenører handler ikke bare om pris. For oss er det viktig å sikre god kvalitet. Vi er opptatt av å sette sammen gode lag, sier Riise.

Til helseparken tar Strøm Gundersen med seg underleverandører de har jobbet sammen med på andre oppdrag, blant annet fra prosjektet Heggedal Torg. Der er selskapet i siste fase på milliardoppdraget i form av flere bygg i sentrum.

– Vi har et godt samkjørt lag derfra. Det vil utgjøre stammen for oppdraget for helseparken, sier prosjektansvarlig Cato Brunstad i Strøm Gundersen.

150 ansatte
Fra sensommeren 2025 og fram til overlevering av byggene sommeren 2026 kommer Strøm Gundersen til å sysselsette rundt 150 bygningsarbeidere på byggeplassen på Brakerøya.

– Det blir den mest intense perioden for dette oppdraget, sier Brunstad.

Byggene skal sertifiseres etter miljøsertifiseringssystemet Breeam Nor med klassifiseringen Excellent.

– Vi har gjort en rekke prosjekter med høy miljøsertifisering. Vi har vært med siden starten på sertifiseringsløpet. Det er en styrke for oss, sier Riise.

Fullt trøkk
Det er tøffe tider i bygg- og anlegg. Fire av 10 bedrifter i bransjen ser mørkt på utsiktene, viser en fersk NHO-undersøkelse. Hos entreprenørselskapet Strøm Gundersen er det likevel optimisme. Signeringen av oppdragene med nytt hotell og nytt kontorbygg skaper et godt grunnlag for den heleide AF-bedriften som i 2022 omsatte for 900 millioner kroner.

– Vi har klart oss godt og nå bidrar også oppdragene for Drammen Helsepark godt. Hos oss er ordrebøkene forholdsvis fulle de neste to årene, sier Riise.

FAKTA om Drammen Helsepark
• Nærings- og innovasjonspark. Samhandlingsarena for utdanning, forskning, behandling og næringsutvikling.

• Utbyggingsvolum er ca. 100.000 kvadratmeter fordelt på syv bygg og parkeringsanlegg.

• Bygges mellom Brakerøya stasjon og nytt sykehus i Drammen og blir et tyngdepunkt som vil gi positive ringvirkninger for næringsutvikling i regionen.

• Planlagt utbyggingsperiode: 10 år.

Del:
Annonse