29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nå skal det bli mer egg i butikkene, ifølge Landbruksdirektoratet. (Foto: Torbjørn Tandberg)

Landbruksdirektoratet åpner for økt import av egg

Er du lei av å gå fra butikk til butikk uten å finne egg? Vel fra 14. mai er det null toll på egg. Målet er at importerte egg skal sørge for nok egg i butikkhyllene og til matindustrien.
Annonse

I årets fire første måneder manglet det tusen tonn egg for å dekke etterspørselen i Norge, viser prognoser fra Nortura. Derfor har Landbruksdirektoratet redusert tollsatsen for import av egg. Tollkuttet har allerede gitt økt import. Dette bidrar til å redusere mangelen på egg.

Import hjelper
Det er importert ca. 700 tonn egg i årets tre første måneder. Apriltallene er ennå ikke klare, men det forventes at importen vil ligge tett opp mot prognosen til Nortura på tusen tonn. Det forventes likevel at det vil være litt for lite egg i markedet også i perioden mai til august. For å dekke underskuddet i 2024 må det importeres i overkant av to tusen tonn egg.

Annonse

Det kommer nye prognoser, men det forventes ikke store endringer. Derfor har Landbruksdirektoratet fjernet toll på import av egg og helegg-masse fra 14. mai til 24. juni.

Del:
Annonse