29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Adrian Tollefsen hadde lite pent å si om Russlands krigføring i Ukraina.

Ordfører med sterk kritikk av Putin og krigen i Ukraina

Ordfører Adrian Tollefsen sparte ikke på «kruttet» da han talte under markeringen av 8. mai ved bautaen utenfor Haug kirke onsdag ettermiddag.
Annonse

– Krigen i Ukraina, ledet av Vladimir Putin, har brakt ufattelig lidelse til det ukrainske folket og truer stabiliteten i Europa og resten av verden. Putin har vist at han er villig til å bruke vold og terror for å oppnå sine mål, og dette er en skremmende påminnelse om at vi aldri må ta vår frihet for gitt, sa han.

I talen takket han også NVIO i Øvre Eiker for deres engasjement og arbeid for veteraner og deres familier.

Annonse

– Takket være deres innsats har vi et sterkt fellesskap som støtter dem som har gitt så mye for oss her i Øvre Eiker, og det gjør meg stolt som ordfører, sa Tollefsen.

Vestfossen og Hokksund Mannskor sammen med Øvre Eiker Musikkorps sto for de musikalske innslagene under ledelsen av Petter Anthon Næss.

Før selve kransenedleggelsen sa også ordføreren at vi ikke bare minnes dem som falt under krigen, men de som kjemper for å bevare Norges frihet akkurat nå.

– For den kampen som kjempes i Europa er også Norges kamp. Det er fordi et tap for Ukraina vil bane vei for en mørkere tid for hele Europa, sa han.

Tollefsen manet også til solidaritet mot terrorisme, aggresjon og urettferdighet i Europa, Midtøsten og i verden for øvrig.

Øvre Eiker Musikkorps akkompagnert til blant annet Ja, vil elsker.

Etter taler og kransenedleggelse, leste NVIO-veteran Ronny Steen opp alle som mistet livet under andre verdenskrig og som hadde tilknytning til Eiker-området. Og det er langt flere enn de navnene som kan ses på bautaen utenfor Haug kirke.

Hokksund og Vestfossen Mannskor bidro med sang akkompagnert av Øvre Eiker Musikkorps. Etter at arrangementet var ferdig foran kirken, reiste de fleste til Arbeidern hvor det var et arrangement bestående av korsang i regi av Hokksund Mannskor og med elever fra kulturskolen.

Det var også servering av kaffe og kaker i rikelige mengder.

NVIO-veteran Ronny Steen leste opp alle med tilknytning til Eiker som falt under andre verdenskrig. Soldater fra Telemark HV distrikt 03 sto fanevakter.
Ordfører legger ned krans ved bautaen over de falne ved Haug kirke.
Det var møtt opp en del personer for å overvære minnesmarkeringen for 8. mai – Frigjøringsdagen og Den nasjonale veterandagen.
Korps og kor la en fin ramme rundt dette arrangementet.
Inne på Arbeidern vartet Hokksund Mannskor opp med kjente sanger i en litt annen fatning enn det vi er vant til.
Erik er elev ved kulturskolen og spilte en lite stykke fra Flåklypa.
Edel spilte «Til Elise» på langfløyte akkompagnert av lærer Mari på piano.
Del:
Annonse