21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Russetoget i Hokksund trakk mange folk i det fine været. Og noen gode poenger hadde de. (Alle foto: Andreas Aronsen)

Russetoget i Hokksund trakk mye folk

Det er 17. mai og duket for det tradisjonelle russetoget i Hokksund. Toget starter 16.00 og mange unge hadde møtt opp for å se på russen og spørre etter russekort.
Annonse

I finværet gikk russen i tog på den siste dagen av russetiden. Allerede før toget startet, møtte rusen opp på parkeringa til Eiker videregående. Her møtte det også opp unge og håpefulle i jakten på russekort og «stickers» (klistremerker).

Ferden for russtetoget gikk så igjennom Hokksunds gater. Russetoget fulgte den tradisjonelle ruta med å kjøre fra videregående, videre til Rådhusgata og til slutt gjennom Stasjonsgata. Det hadde møt opp mange unge og voksne langs Rådhusgata, og da toget hadde passert løp de videre til Stasjonsgata.

Annonse

Også i år var det diverse bannere russen hadde med seg. Bannerne hadde tekst som «Hvorfor ta utdanning når vi har Chat-GPT», «Du ække russ uten buss», hint til Bjørnar Moxnes og solbrilla han stjal for nærmere ett år siden og mye mer.

Russetoget ble eskortert av en patrulje fra politiet. Etter politiet fulgte Øvre Eiker musikkorps, før det kom russ til fots. Til slutt var det to russebusser med lyden på fullt. Eikernytt.no sin reporter på stedet kunne merke bassen i bussen selv på lang avstand.

De fleste unge samla seg rundt russegruppa «Batmen» sin buss «Kroa». Her håpa de russen ville kaste ut stickers og annet materiell. Mange fulgte bussen helt til Eiker videregående. Tilbake på skolen fikk de oppmøtte lov til å ta en titt i russebussene.

Her er noen bilder fra toget.Del:
Annonse