25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Tydelig varsling om viltulykke hjelper ikke. Bilistene «driter i» skiltet og kjører på som vanlig. (Foto: Anders Hals)

Bilistene blåser i skilt og varsel om viltulykker

Vanlig varselblink på biler ignorere vi. Det samme gjelder ofte ved veiarbeid og til og med politiet opplever at bilistene formelig blåser i blålysene når de står langs veien. Men når det er varslet om viltulykke, bør det gå opp et lys for bilistene.
Annonse

Det mener i hvert fall Anders Hals i ettersøksgruppa for viltsaker i Øvre Eiker. Senest i dag var han ute på oppdrag for å finne en elg som hadde kommet seg innenfor viltgjerdene på E134 mot Darbu, men bilistene «driter i» skilt og varsler.

I dag la Anders Hals ut dette innlegget på Facebook-siden til Øvre Eiker før og nå for å advare bilistene om hvordan det står til med sikkerheten langs veien:

Annonse

18. mai, været er vakkert og pinsa står for døra. Så ringer politivakta og varsler om en elg mellom veibanen og viltgjerdet langs E134 ved avkjøringa til Darbu – forøvrig den sjette meldinga om hjortevilt på feil side av gjerdet i dette området den siste uka.

OK – fram med relevant utstyr, herunder skiltet som varsler om viltulykke. Skilt og bil blir plassert behørig på sida av veien. Her er det to kjørefelt i retning Kongsberg, men det var ikke mange som bremsa og/eller la seg over i venstre kjørefelt, gitt.

For ordens skyld – elgen lot seg ikke påvise, men det kunne umulig bilistene vite, skriver han.

Til Eikernytt.no sier Anders Hals at MC-førere på samme strekning var langt mer hensynsfulle og slakket ned på farten og tok varselet om viltulykke langt mer alvorlig enn bilistene.

Å treffe en elg i stor fart slik det er på denne 90-km/t strekningen, betyr i beste fall store materielle skader og ofte alvorlige personskader. Det forekommer også dødsulykker i møte med vilt og for ikke snakke om de lidelsene som dyrene får etter en påkjørsel.

Del:
Annonse