21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bjørn Bjølgerud fra Modum er en ivrig laksefisker og kan igjen notere seg årets første laks i Drammenselva – på Grønn sone. (Foto: ØJFF)

Laksesesongen er i gang: Tok årets første laks på 11,6 kilo

Bjørn Bjølgerud tok årets første laks i Drammenselva 2024. Den veide 11,6 kg og var 105cm lang, og ble tatt på Grønn sone på wobbler. Vi gratulerer med årets første mai-laks.
Annonse

Fiskeeventyret som mange har ventet på gjennom hele vinteren er altså i gang. Onsdag 15. mai startet fisket på Grønn sone – altså i gamle Nedre Eiker – for å si det litt grovt. Fredag førstkommende starter fisket i Øvre Eiker, og dersom ikke noe uventet skjer, er det fiske fram til 30. september.

Sonene som nå åpnes er gul, blå, rød, og kultiveringssonen.

Annonse

Det ikke er for sent å kjøpe årskort på grønn og gul sone, og det er bra med døgnkort tilgjengelig utover på alle øvrige soner.

Drammenselva åpner altså for fiske fredag 24. mai kl. 19.00. Årskort kan hentes på Elvehuset (Dynge 77) i dag og i morgen fra 18-20 og fredag fra 17-18.30.

Se også https://www.hellefossen.no/services-4

Østsiden Jeger- og fiskerforening forvalter fisket i Drammenselva nedstrøms Hellefossen og ned til kommunegrensen til Drammen kommune på vegne av Hellefossen Elveeierlag.

Foreningen har også et jakt- og fiskeutvalg, og et aktivitets-utvalg som legger til rette for en rekke arrangementer gjennom året.

Del:
Annonse