21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lars Petter Eggen (t.v.) og Hans Hagen Svastuen fra utviklingsavdelingen til Godset griller ungene både i quiz og trening.

120 unger svettet seg gjennom fotballskolen i helga

120 unger fikk virkelig kjørt seg i helga med nærmere 30 grader på et meste i skyggen på Falkbanen i Hokksund. Men HILs fotballskole er populær og ikke minst lærerikt. Og den er viktig for klubbkassa.
Annonse

Hver vår og høst arrangerer Hokksund Fotball fotballskole for jenter og gutter fra 1. til 7. trinn på Falkbanen. I år var også 6-åringer med selv om de fortsatt gikk i barnehagen.

Blant de 120 ungene som var med, var flesteparten naturlig nok fra Hokksund, men Vestfossen og Eggedal var også godt representert sammen med noen andre.

Annonse

Ståle Guneriussen – til daglig leder for HILs fotballgruppe, for anledningen organisator og trener på helgens samling, sier dette er viktige arrangement for klubben.

– Vi jobber hele tiden med å holde kontingenten så lav som mulig på fotballen, og inntektene fra fotballskolene er viktig i så henseende, sier han.

Eiker Sport er leverandør til HIL-fotballen.

Nivådelt trening
Aktiviteten denne helgen ble delt inn i tre grupper fordelt på alder og ferdighetsnivå. I tillegg var det egen keeperskole. Trenere fra utviklingsavdelingen til Strømsgodset stilte opp og kjørte de eldste ungene rimelig hardt til tider, til tross for varmen.

– Dette har dem jaggu godt av, var det en foreldre som slag ut av seg på sidelinjen med et stort smil om munnen.

Vedkommende satt og så på to trenere som pushet både situps og sprintferdigheter før det ble kjørt en aldri så liten fotballkamp. Det var også lagt inn pauser med quiz-spørsmål og ikke uventet dreide mange av spørsmålene seg om Strømsgodset.

Små baner for små spillere.

Hokksund ILs fotballskole byr ikke bare på trening og slit. Her er det også kos med grilling og utdeling av frukt til alle sammen. Et stort apparat med frivillige brukte denne helgen for å gjøre arrangementet så bra som mulig. I tillegg stilte Eiker Sport opp med egen stand for salg av ulike effekter og tøy. Forretningen fra Eiker Senter er hovedleverandør til HIL-fotballen.

Men det var ikke vare Godset-trenere som var i aksjon. Flere voksne og ungdommer fra arrangørklubben stilte opp og ifølge Guneriussen er det ikke få dugnadstimer som går med på et slikt arrangement.

Skudd på mål er viktig å trene på.
Birgit Nesthorne Bråthen styrte de yngste deltakerne og her frister hun med frukt etter treningen.
Hans Hagen Svastuen pusher ungene for styrking av magemuskler, men ikke all har teknikken inne.
Spring – var beskjeden og innsatsen var god.
Kamptrening og teknikk var noe av opplegget her.
De største ungene fikk bryne seg mot hverandre i kamp og en voksen keeper som ikke ga ved dørene.
Del:
Annonse