21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Brynjulf Kopperud kom med sjekk til Lin Lundgreen og May-Liss Heggelund i Eiker Ride og Kjøreklubb. Hedda S. Nilsen og hesten får også glede av pengene.

Nytt styre med friske penger vil blåse liv i ride- og kjøreklubb

I midten av april hadde Eiker Ride- og Kjøreklubb ekstraordinært årsmøte etter at det sittende styret var i ferd med å gi opp driften. Så tok noen driftige damer opp «hansken» - dannet nytt styre og i dag fikk de 250.000 kroner til opprusting av bane og andre fasiliteter på Vinsvold i Hokksund.
Annonse

Det er kanskje ikke så mange som har hørt om Eiker Ride- og Kjøreklubb. Det er for så vidt ikke underlig, for dette har vært en klubb med få medlemmer og lite utadrettet virksomhet. Klubben startet sitt liv hos Kirksæther Rideskole i Vestfossen og var sist på Næss i Skotselv etter å ha flyttet på seg flere ganger.

Nå har klubben fått nytt tilholdssted på Vinsvold takket være den nye lederen, Lin Lundgreen. For vel 10 år siden kjøpte hun gården til Inger Nedberg med tilhørende uteområde og et hundepensjonat hun brukte tre år på å bli kvitt innehaveren av.

Annonse

Men eiendommen ga også mange muligheter der den ligger mellom Horne-bygda og Røkeberg. Skog og uteområder hvor hestene kan tilbringe det meste av tiden i sommerhalvåret og en stall til Lin sine egne hester pluss noen til.

Aktivitet viktig
– Vi må få til mer aktivitet i klubben for at dette skal gå. Derfor søkte vi om penger til opprusting av banen her, til en harv og til en bod vi kan lagre utstyret i slik at det holder lenger, sier Lin Lundgreen.

I dag fikk hun og de andre medlemmene i styret besøk fra Sparebanken Øst sitt Spire-fond. Søknaden om 250.000 kroner hadde nemlig gått gjennom i vårens tildeling i konkurranse med 317 andre søknader.

– Dette var en litt annerledes søknad der en klubb trengte litt drahjelp og som har et stort potensial. I tillegg er dette en klubb som er for alle med hest og ingen eliteklubb hvor konkurranser og prestasjoner betyr mest, sier Brynjulf Kopperud i banken.

Har mange planer
Lin Lundgreen og May-Liss Heggelund har en rekke planer for driften av klubben framover sammen med resten av styret.

På klubbens Facebook-side kan du følge med på alt som skjer i klubben og her legges også ut alle arrangement de skal ha.

Hedda S. Nilsen trener så ofte hun kan, og deltar også i konkurranser som passer for henne.

Allerede 16. juni er det uoffisiell utstilling som er åpen for alle raser og blandinger. Har du hest kan du melde deg på og har du bare lyst til å se på hester, er det bare å dukke opp.

Det er nå ca. 50 medlemmer i klubben, men det er plass til flere og arrangement som Barnas dag etter sommerferien skal bidra til å øke interessen for klubben. For dette er et lavterskeltilbud med en hyggelig årlig kontingent, men du må altså ha egen hest i utgangspunktet.

Klubben har også en egen ansvarlig for satsingen på barn og unge, noe som viser at de mener alvor med denne satsingen. Dette ble også vektlagt fra bankens side.

Vinsvold-området har også gode treningsmuligheter med forholdsvis liten trafikk og gode parkeringsmuligheter. Men mange som driver med hest på bygda her, trenger ikke kjøre hesten hit. De kan rett og slett ri den hit.

Det er store områder ved gården hvor hestene kan tilbringe det meste av tiden når de ikke er i trening eller annen aktivitet.
Del:
Annonse