21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Norges største anbudstjeneste for håndverksjobber innfører nå BankID-verifisering.

Tar grep for en tryggere bransje: Innfører verifisering med BankID

Anbudstjenesten Mittanbud innfører nå BankID-verifisering for å gjøre plattformen tryggere og mer effektiv for både håndverksbedrifter og forbrukere.
Annonse

– Det skal være trygt og effektivt å bruke Mittanbud, og som Norges største anbudstjeneste for håndverksjobber har vi et ansvar for å bidra til en ryddig og seriøs bransje. Derfor er vi nå stolte av å ha innført BankID-verifisering for våre brukere, sier Kari Gausen, produktansvarlig i Mittanbud.

Dette er langt fra det første grepet Mittanbud gjør for en tryggere og mer effektiv møteplass for håndverksjobber. Tidligere i år inngikk de nemlig et samarbeid med Boligmappa for å luke ut useriøse aktører. Et samarbeid som vil gjøre det enda enklere å få dokumentert utført arbeid, da alle jobber som blir utført via Mittanbud nå kan dokumenteres rett i Boligmappa.

Annonse

Skal gjøre det vanskeligere for useriøse kunder
Med den nylige innføringen av BankID-verifisering ønsker anbudstjenesten å sikre at kundene og bedriftene er den de gir seg ut for å være, samt stenge ute useriøse aktører, uten mulighet til å returnere under et annet navn.

– Innføringen har til nå vært en kjempesuksess, forteller Gausen. 

Prosjektansvarlig i Mittanbud, Kari Gausenm er svært fornøyd med implementering av BankID-løsningen.

– Over 1/3 av de som legger ut jobber, velger å identifisere seg med BankID, selv om det enn så lenge er et frivillig alternativ. Dette er kjempebra og en trygghet for de bedriftene som opptrer seriøst, sier hun.

Gausen sier at Mittanbud skal være et trygt og seriøst sted for bedrifter å skaffe seg jobber, og med innføringen av BankID mener de at kundemassen blir enda mer seriøs. Å identifisere seg vil gjøre det vanskeligere for de som ikke opptrer ordentlig.

I tillegg er det viktig for å øke kvaliteten ytterligere på evalueringene som legges igjen:

– Vi vet at de fleste som har lagt ut en jobb leser evalueringer før de bestemmer seg for bedrift, og da er det viktig at disse er til å stole på. I Mittanbud har vi nulltoleranse for falske evalueringer. Når vi nå introduserer BankID tror vi at det vil være med å styrke tilliten til evalueringene på vår tjeneste i enda større grad. Det vil forhåpentligvis også bidra til å gjøre plattformen tryggere, samt øke sjansen for bedre og flere svar på jobber. Slik digital sporbarhet vil også gjøre det vanskeligere for dem som spekulerer i svart arbeid, sier hun.

Mittanbud tar grep for en mer seriøs håndverksbransje med innføring av BankID.
Del:
Annonse