25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vox Egeri stiller med sin årlige sommerkonsert i Folkets Hus i Krokstadelva førstkommende lørdag og lover en variert konsertopplevelse.

Sommerkonsert med ungdom, natur og glede på repertoaret

Lørdag 8. juni holder koret Vox Egeri sin sommerkonsert på Folkets Hus i Krokstadelva. Konserten har fått tittelen «Natur og glede», og inneholder blant annet mange korarrangementer fra nasjonalromantikken og andre sommerlige sanger. Her blir det helt klart god stemning og vakker musikk.
Annonse

Under entusiastisk ledelse av sin unge dirigent Erik August Breivik har Vox Egeri dette halvåret hatt spesielt fokus på musikk fra nasjonalromantikken. Både på vinterkonserten i februar og i andre opptredener har de hatt med deler av repertoaret som skal presenteres på lørdag.

For første gang skal de blant annet synge alle «8 sånger fôr blandad kör» av Wilhelm Peterson-Berger i sammenheng. Publikum får i tillegg høre klassikere som «Naar fjordene blaaner» og «Pål sine hønur», men også et arrangement av Lillebjørn Nilsens «Danse ikke gråte nå», Evert Taubes «Så skimrande var aldrig havet» og et par drikkeviser – for å nevne noe.

Annonse

Erik August Breivik er i tillegg til å være dirigent også en svært dyktig pianist, noe publikum også skal få gleden av å oppleve på lørdag.

Med seg som gjester denne gangen har koret fire ungdommer i vokalgruppa «The Local Vocals».

De startet opp som et kor i 2011, og det er mange ungdommer fra Eiker og Drammen som har sunget der i løpet av de 13 årene koret har eksistert. Faktisk er flere av dem nå i full gang med musikkutdannelse og eller egne musikkarrierer.

Fram til i fjor var koret samarbeidspartnere på NEBUTs teateroppsetninger, i tillegg til egne konserter og oppdrag.

Nå har imidlertid rekrutteringen gått litt trått, og dagens medlemmer er i ferd med å gå videre til andre faser i livet, så koret blir lagt ned – for nå, dessverre.

Men derfor er det ekstra stas at ungdommene får muligheten til å glede publikum med sangene sine én siste gang. Og selv om det bare er fire sangere, skal det bli både flerstemt og bra «trøkk».

Publikum som finner veien til Folkets Hus klokka 17.00 på lørdag vil med andre ord få en svært variert koropplevelse. I tillegg blir det pause med både kaffe, kaker og vinsalg.

«The Local Vocals» sliter med rekrutteringen og blir lagt ned, men disse er med Vox Egeri på lørdagens konsert.
Del:
Annonse