25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Thomas Wilhelmsen reagerte på den nye og store gapahuken som er bygget på Holtøya i Eikern og tok dette bildet med spørsmål om det var lovlig bygget.

Ny gapahuk på Holtøya skaper reaksjoner

Eikern Turisttrafikk som driver MS Eikern har satt opp en gapahuk på Holtøya i Eikern. Det har skapt reaksjoner. Noen negative, men flest positive skal vi dømme ut i fra en post på siden «Båtliv på Eikern».
Annonse

Det var Thomas Wilhelmsen som dro i gang diskusjonen om den nye gapahuken på Holtøya ved spørsmålet om hvem som hadde gitt tillatelse til dette bygget.

Noen av tilbakemeldingen på Facebook er skeptiske, mens andre priser tiltaket og sier at dette er et kjempeflott tiltak.

Annonse

Noen stiller spørsmålstegn ved om dette er godkjent i kommunen ettersom det er blitt en stor gapahuk og at det i tillegg er laget en landgang og ankringspunkt som MS Eikern kan legge til og få både voksne og barn trygt i land på Holtøya.

Bakgrunnen for byggingen av en gapahuk på øya er arrangementet Sommerskole som MS Eikern er en del av. For tredje året på rad vil båten ta med seg ungdommer ut på vannet og til Holtøya hvor det kan foregå en rekke aktiviteter.

Med en gapahuk blir det mindre værutsatt opplegg og grilling med mere kan foregå på faste plasser, heter det i søknaden fra Eikern Turisttrafikk as der Jørn O. Kvilhaug er daglig leder.

Behandlet av kommunen
Saken ble behandlet administrativt i kommunen i fjor høst og avgjort av planavdelingen etter delegasjon, som det heter. Det betyr at saken ikke er politisk behandlet.

Det er heller ikke innhentet uttalelser fra andre enn grunneier, som er Mastebogen Skogselskap. De hadde ingen innvendinger. På Facebook-gruppen håper folk at de kan bruke stranden nedenfor gapahuken som vanlig og at økt trafikk ikke vil føre til en forsøpling av øya. I fjor tok elever som var med båten ansvar og ryddet hele øya for søppel.

Gapahuken som er blitt godt synlig fra vannet er også blitt forholdsvis stor med en total lengde på 16 meter fordelt på tre seksjoner. Den totale bredden er på 9,7 meter ifølge tegningene. Det er elevene ved Åssiden Videregående skole som har stått for prosjektering og bygging.

Bygget er satt opp med dispensasjon fra kommunedelplanens vassdragsbestemmelse.

Del:
Annonse