25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kor Rusticus varter opp med en rekke kjente sanger fra Bjørn Eidsvåg sin enorme katalog. (Foto: Vigdis M. Løver)

Kor Rusticus stiller med allsangfaktor i Bakke kirke

Kor Rusticus har øvd jevnt og trutt det siste halvåret for å lære seg et knippe av det utrolig rikholdige sangarkivet til Bjørn Eidsvåg. Nå står koret klare til konsert i Bakke kirke.
Annonse

– Årets sommerkonsert med Kor Rusticus blir en stor opplevelse. Nå må folk komme seg ut av godstolen og møte frem i Bakke kirke onsdag 12. juni, oppfordrer Mirjam Hængsle Helgestad.

Den ene kjente sangen etter den andre skal fremføres med varme, og publikum må gjerne synge med.

Annonse

Jan Morten Helgestad har tatt med seg sine dyktige musikervenner og har ledet koret det siste halve året. Korets faste dirigent gjennom mange år, Abram Bezuijen fikk andre oppgaver i sin stilling som kantor i menigheten, og da hoppet Jan Morten inn etter å ha tenkt litt over muligheten.

Helt fra dag en ønsket Jan Morten at koret skulle synge Eidsvåg-sanger. Han har valgt ut et repertoar fra en notebok med 100 sanger av Bjørn Eidsvåg utgitt i 1996. De aller fleste av disse er etter hvert blitt godt kjente.

– Det er egentlig litt vanskelig å plukke ut noen favorittsanger. De vi skal synge, er alle fine på hver sin måte. Vi synger sanger med god «trøkk» og sanger som gir god stemning, og gode tekster som «står seg» i tiden. «Gammal drøm» er jo ganske kjent, så her blir det nok allsang tenker jeg. Jeg tror dette blir en varm og variert sommerkonsert med dyktige solister, korsangene og musikere, sier Mirjam Helgestad.

Hun ser frem til at Bakke kirke blir full av folk som vil ha med seg en deilig sommeropplevelse.

Del:
Annonse