19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Regjerende norgesmester Frank Tore Larsen og kartleser Lars-Håkon Lundgreen. (Foto: Privat)

Larsen tilbake i NM-toppen før EM-kjøring i Sverige

Under årets første grusløp på NM-kalenderen i Aurskog-Høland-rally ga drammenseren Frank Tore Larsen en toppfører i europamesterskapet kamp til døra om førsteplassen. Etter et knepent tap blir det revansje i Sverige til helga.
Annonse

Den regjerende norgesmesteren fra Drammen måtte bryte Rally Hadeland og havnet bak både Henning Solberg og drammens-rival Anders Grøndal i NM-sammendraget, men er nå tilbake på andreplass i en tett tet-trio etter ha blitt nummer to denne helga, melder DRM24.

Seieren gikk til gjestefører Simone Tempestini fra Romania, som brukte NM-runden til oppvarming før EM-runden i Sverige neste helg. Men Tempestini (3. plass sammenlagt i EM) skal passe seg for en revansjelysten drammenser, som viste at han har EM-nivået inne før han får bryne seg på den internasjonale rally-eliten.

Annonse

Det endte i fjor med totalvraket bil etter imponerende kjøring, og derfor er det nok en ekstra revansjesugen Larsen som setter seg i bilen til Karlstad.

– Etter enorm treningsmengde på både test, videogjennomgang og notetreningen ligger alt til rette for noen ordentlig gode opplevelser og prestasjoner, skriver Larsen på sin Facebookprofil.

Full pott i NM
Etter drammens-seier for Frank Tore Larsen og co-driver Lars-Håkon Lundgreen i de to første av til sammen syv fartsprøver i ruskevær og vanskelige forhold på både grus og asfalt på Aurskog-Høland, slo rumeneren tilbake på 3. etappe og tok over ledelsen. Etter jevn kjøring på de siste etappene trodde Larsen han hadde punktert på siste etappe, og gikk derfor av gassen de siste seks kilometerne.

Det ga rumeneren et forsprang på 18 sekunder i mål – mens Larsen sikret ekstra poeng som raskeste mann på Powerstage, og får dermed full pott fordi han var raskeste fører av de som tar NM-poeng.

Grøndal nummer fire etter duell med Solberg
Bak Larsen og Tempestini var det Anders Grøndal og kartleser Veronica Engan som knivet mot Henning Solberg om poengene og tredjeplassen, og det ble til slutt veteranen Solberg som trakk det lengste strået knappe åtte sekunder foran Grøndal – til tross at han endte opp med kun forhjulstrekk på siste etappe. Grøndal endte 1.36 bak totalvinner Tempestini.

Så gjenstår det å se om Grøndal har kjørt sitt siste rallyløp etter den kryptiske Instagram-meldingen «One Last Time» før helgas løp – og en rallybil som har ligget til salgs siden i vinter.

Grøndal har ikke ønsket å si noe konkret om dette overfor DRM24, men han har som mestvinnende bilsportutøver i NM-sammenheng vurdert å trappe ned flere ganger de siste sesongene både som følge av biltrøbbel og andre forpliktelser. Etter hva DRM24 erfarer var det heller ikke planen å kjøre alle NM-rundene i årets sesong, men Grøndal har allikevel kommet tilbake – og ligger igjen på pallplass to runder før ferdigkjørt sesong.

PS: Lokale Marius Bermingrud som i år også kjører i toppklassen deltok ikke i Aurskog-Høland-rally.

Del:
Annonse