19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kart over styrtregn, gult nivå, Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Det vil også bli mye lyn og torden.

Forbered deg på en ny runde med mye regn og torden

Fra torsdag kveld og gjennom fredagen ventes det mye regn og torden over store deler av Sør- og Østlandet. Hvor mye som kommer på de enkelte stedene er usikkert, men vått blir det også over Eiker-bygdene hvor yr.no varslet opp mot 26 mm.
Annonse

Varsom.no og Meteorologisk Institutt har i dag sendt ut varsel om styrtregn og mye lyn på gult nivå. Det betyr gjerne en del komplikasjoner både i trafikken og med lokale oversvømmelser.

Enkelte steder er det sannsynlig at det vil komme opp mot 20 mm regn i løpet av bare én time, men dette er ikke varslet for Eiker-området. Det varslede uværet vil trolig gi seg utpå formiddagen fredag.

Annonse

Her er varselet fra Varsom.no:

Styrtregn
Avsender:
Meteorologisk Institutt
Fare øker:
Torsdag 27. juni 2024, kl.19.00
Fare minker:
Fredag 28. juni 2024, kl. 05.00
Sannsynlighet:
Sannsynlig > 50 prosent

Konsekvens
Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Råd
Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm.

Beskrivelse
Kraftige regnbyger ventes i ditt område. Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 mm/1t.

Del:
Annonse