19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

F.v.: Elisa Berisha, Carol Isabel Haug, Elena Røed, Louise Wentzel Rustad og Erla Braathen fra Drammen er denne uken på Equinor Talentleir og kjemper om en mulig plass på landslaget. (Foto: Mats Lønne)

Her trener Drammens-jentene med norgestoppen

Denne uken deltar over 60 av Norges fremste fotballjenter på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Her får de råd fra profesjonelle trenere, trene på viktige ferdigheter på banen og bli kjent med andre unge talenter som også har fotball som sin lidenskap.
Annonse

Hver sommer blir unge og lovende fotballspillere over hele Norge plukket ut til å delta på Equinor Talentleir i regi av Norges Fotballforbund og Equinor Morgendagens helter. Blant dem er spillerne Elisa Berisha (15) fra Strømsgodset og Erla Braathen (15) fra Mjøndalen, som spås en lysende fotballkarriere.

− Det er en fantastisk mulighet å få bli med på Equinor Talentleir fordi vi får en lærerik opplevelse gjennom å måle seg mot de beste i landet på min alder, sier Elisa Berisha fra Strømsgodset.

Annonse

Det er ingen tvil om at angrepsspilleren gjør det bra på banen, og med videre hardt arbeid håper hun å oppnå en fotballkarriere på et nivå som Caroline Graham Hansen.

− Et av mine mål er å få Strømsgodsets damelag opp til Toppserien, sier Berisha.

Erla (15) drømmer om landslagsspill og en internasjonal karriere, og hun er tydelig på at en deltagelse på Equinor Talentleir er viktig.

− Å bli tatt ut på en slik talentleir er en spesiell mulighet, og noe jeg har jobbet for i flere år, sier Erla fra Mjøndalen. 

Gjør som proffene
Equinor Talentleir og Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling i over 20 år. Flere av spillerne på det norske landslaget, slik som Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Oscar Bobb, Julie Blakstad og Celin Bizet Ildhusøy deltok på Equinor Talentleir da de var yngre.

– I årevis har denne talentleiren vært med på å støtte utvikling av talenter. Det at Drammens-talentene er blitt plukket ut til å delta er et bevis på at arbeidet de har lagt ned lønner seg. Vi heier alltid på unge, lovende som hver dag står på og legger inn en stor innsats i sin søken etter å bli bedre. Jeg håper at deltagelsen på talentleiren motiverer dem til å fortsette med det gode arbeidet, sier Anne-Brit Brandeggen Tapio, sponsoransvarlig fotball, Equinor Morgendagens helter.

Utvikles for å nå fotballdrømmen
Leder for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, mener talentleiren i Porsgrunn er ett av årets høydepunkter.

– Det er like spennende hvert år å få mulighet til å bli kjent med og observere de beste unge fotballtalentene vi har her til lands. Noen av spillerne som er i Porsgrunn vil være på alles lepper om noen år. Vi vet ikke hvem. På mange måter starter arbeidet nå. Det er mange år med mye trening, kamper og ikke minst motgang og medgang i skjønn forening som venter før man begynner å realisere potensialet sitt utover i tyveårene, sier leder Håkon Grøttland.

Deltakere fra Drammen:  

Navn og klubb  
Elisa Berisha – Strømsgodset
Carol Isabel Haug – Strømsgodset
Elena Røed – Strømsgodset
Louise Wentzel Rustad – Strømsgodset
Erla Braathen – Mjøndalen

Fakta om Equinor Talentleir for jenter 2024:

• Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere fra 14 til 15 år. I år deltar rundt 60 jenter fra hele landet.

• Arrangeres i perioden 24.-28. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.

• Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag. 

• Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. 

Del:
Annonse