19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bordtennis er populært og mange hadde meldt seg på Sommerskolen i regi av Eiker Bordtennisklubb. (Alle foto: Privat)

Sommerskolen i Øvre Eiker i full gang med mange aktiviteter

Sommerskolen – eller Sommerkvikk som den også er kalt – er i full gang i Øvre Eiker. Vel 50 ungdommer har fått sommerjobb med å aktivisere barn og unge i kommunen og det er full aktivitet.
Annonse

Denne uken har Eiker Bordtennisklubb hatt barn og unge i hallen på Loesmoen hvor de har fått opplæring og trening i bordtennis. Unge og gamle spillere, samt trenere har stilt opp for ungdommene og sørget for så vel idrettslig påfyll som mat i magen. Tilbudet varer ut neste uke for så å ta sommerferie.

Men det er langt fra det eneste som skjer på Loesmoen i disse dager. Her er det flere ulike idretter og i Hokksundhallen er det Kristine Loe Kvam som styrer aktiviteten sammen med andre frivillige. I dag hadde hun besøk av ordfører Adrian Tollefsen, som ville vite mer om tilbudet her.

Annonse

Tollefsen var også i Vestfossen for å sjekke ut tilbudet som MS Eikern har denne sommeren. Fisking og sjøvett sto som vanlig på programmet og en bedre dag enn i dag værmessig, skal du vel lete lenge etter.

Vi har dessverre måttet sladde bildene fra bordtennishallen da HIL, som er ansvarlig for opplegget, ikke har innhentet tillatelse til at barna kan avbildes. Vi beklager dette og var ikke klar over dette da bildene ble lagt ut første gang i usladdet versjon.

Her er det både praktisk og teoretisk opplæring i sporten bordtennis.

Det er et vell av aktiviteter denne og neste uke, før det hele roer seg litt ned slik at også ungdommen kan ta litt sommerferie. Men de to siste ukene før skolen starter igjen, er det fullt trøkk og en lang rekke tilbud.

Eldre lærer yngre å spille. Men lett er det ikke.

Sommerskolen i Øvre Eiker er et spleiselag mellom frivilligheten, næringslivet og kommunen. I tillegg har ulike stiftelser stilt opp med penger for å gjøre dette mulig. Det er forholdsvis store budsjetter vi snakker om ettersom alt skal være gratis for deltakerne. Her er det ikke lommeboka som skal avgjøre om du kan bli med eller ikke.

Adrian Tollefsen besøkte Hokksundhallen og Kristine Loe Kvam i dag. Hun er daglig leder i hallen og styrer det meste som skjer der.

De ulike foreningene som stiller opp får riktignok penger som skal dekke utgifter de har på opplegget. Det samme gjelder for de som driver næring og leier seg ut til Sommerskolen. I tillegg får naturlig nok ungdommene som har fått dette som sommerjobb, lønn etter tariff. I tillegg blir det en bra attest til å legge ved CV-en sin.

Du finner en fullstendig oversikt på kommunens nettsider gjennom linken her:

https://ovre-eiker.kommune.no/nyheter/pamelding-til-sommerskolen-2024-apen.4396.aspx

Karl-Gustav Aaknes er ett av de frivillige mannskapene som stiller opp på MS Eikern denne sommeren og hadde med seg blant andre Mikkel Larsen Uggla. Han kunne fortelle ordføreren om en skikkelig fin tur på vannet i dag.
MC Eikern legger til kai etter en varm og nydelig dag på Eikern. Her har ungdommene fått lære om båtvett, fisking og mye annet i tillegg til et opphold på Holtøya og den nye lavvoen der.
Del:
Annonse