20. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Glade prisvinnere (f.v.): Nathalie Brøndrup, Mette Røsseland (på vegne av Jon Anders Sundve), Sandra Karström, Martine Mosebekk Larsen, Herman Svensen og Lukas Knigge (Foto: Jeanette Birkholm).

Prisdryss til Buskerud under EM i Cheerleading

Eiker og Drammen stakk av med halvparten av prisene da Europas beste trenere og utøvere ble kåret under EM i cheerleading lørdag.
Annonse

Totalt ble det delt ut seks priser for å hedre de fremste innen de to grenene cheerleading og performance cheer. Hele tre av disse gikk til representanter fra Buskerud-klubbene Eiker Cheerleading og Sirens Cheerdanceklubb.

• Lukas Knigge fra Eiker Cheerteam Eagles (ECT Eagles) fikk prisen for «Årets utøver i Europa» innen grenen Junior Performance Cheer.

Annonse

• Martine Mosebekk Larsen fra Sirens Cheerdanceklubb fikk prisen for «Årets utøver i Europa» innen Senior Performance Cheer.

• Jon Anders Sundve, også fra Sirens Cheerdanceklubb, fikk prisen for «Årets trener i Europa» innen grenen Senior Performance Cheer.

Prisene ble delt ut av Liv Brurberg Hansen, visepresident i Norges Amerikanske Idretters Forbund, Michael Pasieczny, leder for trener- og utøverkomiteen i det europeiske cheerleadingforbundet (ECU), og Aljaz Britvic, presidenten i ECU. Brurberg Hansen innledet den høytidelige seansen med å forklare hvordan vinnerne ble kåret.

– Trener- og utøverkomiteen i ECU har nøye valgt ut tre nominerte i hver kategori, og grunnet den intense konkurransen blant kandidatene er det ECU-styret som har tatt den vanskelige oppgaven å velge vinnerne. I dag hyller vi dedikasjonen, talentet og de bemerkelsesverdige prestasjonene til de som har utmerket seg i sporten vår, sa Liv Brurberg Hansen.

Dette er juryens begrunnelse for kåringen av de tre vinnerne fra Buskerud:

Om Lukas Knigge:
Den nominerte har viet mange år til performance cheer, han startet allerede som pee wee-utøver og har avansert gjennom nivåene. Hans bemerkelsesverdige fremgang skyldes en unik dedikasjon, og han jobber hardt både under lagtrening og på egen hånd. Han er kjent for konstruktive tilbakemeldinger til sine lagkamerater og for sin selvironi, og han utmerker seg på matten med sitt eget uttrykk, sin teknikk og karisma, noe som har bidratt til to europeiske mesterskapsgull. Som en sjelden mann i en kvinnedominert idrett, står han frem som et sterkt og tydelig forbilde. Nylig ble han trener for klubbens pee wee hip hop-lag, og han var den første mannlige hip hop-danseren til å representere Norge i VM. I 2024 ble han hedret som «Årets Hip Hop-danser» under NM.

Om Martine Mosebekk Larsen:
Den nominerte er et viktig forbilde for pom-utøvere og viser at suksess i eliteidrett er oppnåelig som ung voksen. Siden 2012 har hun vært dedikert til pom, og har tidlig i karrieren oppnådd både gullmedaljer i NM og utmerkelser i europeiske mesterskap. Som seniorutøver har hun fortsatt sin dominans og vunnet NM fem år på rad.

Hennes engasjement for sporten strekker seg utover konkurranse; hun har representert Norge i VM flere ganger og sikret nylig en sterk 6. plass med pom-landslaget. Hun har vært kjent for sine trenerevner siden hun var 15 år, og hennes trenerstil kjennetegnes av en blanding av høye standarder, kunnskap og støttende lederskap. til sine roller med Sirens Junior og Senior Elite-lagene, og hun beriker klubben med sin dedikasjon og vennlighet.»

Om Jon Anders Sundve:
Vinneren ble nominert på grunn av enestående dedikasjon og bidrag til performance cheer i Norge. Som trener for både klubblag og landslag ledet han Norge til en imponerende 6. plass i VM tidligere i år, noe som bekrefter hans trenerferdigheter og engasjement. Han er kjent for å gi alt for både lagene sine og performance cheer-samfunnet, og han har bygget en sterk arv gjennom utrettelig innsats for å heve Norges prestasjonsstandarder. Hans positive holdning, energi og evne til å motivere andre gjør ham uvurderlig.

Trenerrollen strekker seg utover teknisk trening; han fremmer inkludering og fellesskapsånd mens han fronter fair play og kontinuerlig forbedring. Hans lederskap og innovasjon i trening har i betydelig grad bidratt til vekst og suksess for norsk cheerleading. Dedikasjonen til læring og samarbeid med internasjonale trenere sikrer at lagene hans alltid er i forkant av sporten. Han eksemplifiserer kvalitetene til «Årets trener» og fortjener anerkjennelse for sitt inspirerende lederskap og hans utrettelige jakt etter perfeksjon.»

Dessverre hadde ikke Jon Anders Sundve anledning til å være til stede under prisutdelingen. Mette Røsseland, mentaltrener til laget han trener, mottok prisen på hans vegne.

Norge sterkt representert
Norge, som er den mestvinnende nasjonen gjennom tidene i EM i cheerleading, dominerte også denne prisutdelingen. Følgende andre vinnere ble hedret lørdag:

• Årets utøver i Europa, Junior Cheerleading: Herman Svensen (NRC Tigers, Nedre Romerike Cheerleaders)

• Årets utøver i Europa, Senior Cheerleading: Sandra Karström (Gothenburg Cheer One Wildcats, Sverige)

• Årets trener i Europa, Cheerleading: Nathalie Brøndrup (Viqueens)

Del:
Annonse