19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Monica sin strek er gjenkjennbar og du finner den i utrolig mange varianter og formater.

Sa opp fast jobb i 2022 – nå satser hun i eget lokale i Vestfossen

Monica Gulbrandsen Robbestad fra Hokksund sa opp jobben på hotellet for å satse på kunstnerkarrieren på fulltid i 2022. Etter to år med «hjemmekontor» tar hun satsingen ett steg videre – med egen butikk i Vestfossen.
Annonse

For selv om hun hadde eget galleri hjemme i Bermingrudveien, var det for kronglete for folk å finne fram. Dermed var valget enkelt – satse på egen butikk og verksted i Vestfossen sentrum med sitt Mookklook Design.

Når du kommer ned i det som en gang var et begravelsesbyrå, kommer du inn i 50-tallet. For Monica er ikke den som kaster gamle møbler eller gjenstander så sant de kan brukes til noe fornuftig.

Annonse

Og det er nettopp det hun har gjort i sitt nye lokale. Her har 50-talls sofaen fått en ny æra sammen med en rekke andre gjenstander som normalt hadde gått ut på dato. Men hun har fått det til å passe inn med sin kunstneriske sjel og virke.

– Jeg har ikke angret på at jeg sa opp jobben på hotellet selv om jeg trivdes godt der, men det er dette jeg vil drive med, sier hun til Eikernytt.no.

I det lille lokalet i Støabakken i Vestfossen har hun fått plass til å holde tegne- og malekurs for noen få av gangen. Hun har egen arbeidsplass og som nevnt en sofa du kan slå deg ned i for å se gjennom de mange hundre motivene som Monica har tegnet og malt opp gjennom årene.

Hun tegner skisser med blyant for deretter å streke opp med tusj det som senere skal bli en akvarell. Her skjer ting på «gamlemåten» uten bruk av data. Blir resultatet bra sendes det til trykking eller printing – alt avhengig av format og bruk. For gjennom samarbeid med lokale trykkeri kan du få motivene på det meste.

Monica har alltid hatt en forkjærlighet for kvinnelige motiver og ord og uttrykk. Begge deler finnes i utallige varianter i hennes tegninger. Alt med en særegen strek som du vil kjenne igjen hvor du enn ser den. Ordtakene og setningene på kortene er ofte humoristiske og med en undertone, og er hentet fra ulike folk og steder.

I sommer skal Monica holde malekurs med ungene på Fossesholm. Det har hun gjort før og gleder seg over å se kreativiteten deres i full utfoldelse. I tillegg skal hun holde kurs på biblioteket på Darbu og i Skotselv når vi har rundet sommeren.

Monica Gulbrandsen Robbestad har flyttet inn i Støabakken i Vestfossen i lokalet som en gang var begravelsesbyrå. Men her er det ikke noen dyster stemning.
Del:
Annonse