19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Her er alle klubbene samlet til åpningen av 4H-leiren. Det ble fem innholdsrike dager på Fiskum, noe utvalget av bilder gir inntrykk av.

230 4H-ere «inntok» Buskerud Folkehøgskole

FORENINGER: Sist uke «inntok» hele 230 4H-ungdommer Buskerud Folkehøgskole og satte på den måten sitt preg på Darbu og områdene rundt.
Annonse

Slik oppsummerer Oddveig Pedersen Moen – en av primus motorene for leiren dagene:

Fem flotte dager på Fiskum med rundt 230 4H-ere, ledere og arrangører er over for denne gang. Det har vært et tettpakket program og mange førnøyde deltakere.

Annonse

Dag én «Vi slår leir». Dag to var det utfluktsdag til sølvgruvene på Kongsberg og aktiviteter på skogskolen i Saggrenda. Dag tre var det mange forskjellige emnekurs deltakerne kunne velge i. Volleyball, disc golf, padel, havkajakk, laksefiske i Hellefossen, skinnfellsøm, skyting, hest, cupcakes, flatbrødbakst og aktivitetsdag med MS Eikern.

Her er det emnekurs i baking av flatbrød og sveler.

Dag fire startet med Fiskumrunden med natur og kultursti fra folkehøgskolen og langsmed Fiskumelva ned til Gamle Fiskum kirke hvor det var omvisning med Knut Lande. Turen gikk videre til Fiskum Nye kirke «Fredskirken» som ble innviet rett etter freden i 1945.

Harald Martiniussen hadde omvisning og de som ikke var redd for høyder fikk komme helt opp i klokketårnet. Videre til Darbu skole med mange aktiviteter som volleyballturneringer, skistafett, aktiviteter med Buskerud Bygdeungdomslag, motorsagshow og Eiker birøkterlag.

Bading og uteaktiviteter er viktig på en 4H-leir.

Lions Øvre Eiker stilte også opp og det samme gjorde Fiskum fruktpresseri, Øvre Eiker skogeierlag og Tine. Grillgjengen greide å «mette» ca. 230 sultne mennesker.

Fylkesmesterskapet i Tautrekking ble avholdt. Det har kommet meg for øret at det også ble gjennomført noe stolpejakt på Fiskum etter midnatt av voksne på leiren. Kveldens aktivitet var «Neonparty» hvor musikken og aktiviteten på dansegulvet var høy.

Veteraner fra Østsiden Jeger- og Fiskerforening instruerte i laksefiske i Hellefossen.

Dag fem ble det senere vekking. Volleyballfinaler junior og seniorer og volleyballkamp mellom arrangører og lederer.

Hovedkomiteen vil takke alle deltakere, lederer, frivillige hjelpemannskaper, emnekursinstruktører, Bygdeungdomslaget, Alumnklubben BASE og ikke minst en positiv grunneier som stilte gården til disposisjon. En stor takk til den fantastiske vaktmesteren på folkehøgskolen. Uten all denne dugnadshjelp hadde det ikke vært mulig å gjennomføre et så stort arrangement.

Fiskumvannet er et ypperlig sted å lære seg å padle på – spesielt når været er slikt.
Gruvetur til Kongsberg er et spennende innslag på en slik leir.
Disse er klare til å dra på neonparty med høy partyfaktor.
Del:
Annonse