19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

ECT Eagles Groundbreakers (Eiker Cheer Team), tok sølv i klassen Junior Hip Hop. Det er Eiker-jentene godt fornøyd med. (Foto: AllstarNewMedia/TomLorenz)

Norge ble beste nasjon i EM i cheerleading – ECT tok sølv

Under søndagens finaledag i EM dro vertslandet Norge til med hele ni medaljer – fire gull, tre sølv og to bronse – og ble dermed beste nasjon. ECT Eagles Groundbreakers (Eiker Cheer Team), tok sølv i klassen Junior Hip Hop.
Annonse

Norge får også skryt for avviklingen av mesterskapet. – De har levert et arrangement i verdensklasse, sier presidenten i det internasjonale cheerleadingforbundet, Jeff Webb.

Norge endte dermed like foran Finland på medaljestatistikken søndag. Finnene sanket tre gull og fem sølv, totalt åtte medaljer. To av Norges mest meritterte klubber, NRC Tigers fra Lørenskog og Viqueens fra Oslo, tok hvert sitt gull, mens Kongsberg Cheer Dance (KCD) tok gull i to klasser.

Annonse

I EM konkurrerer klubber og lag på vegne av sine respektive nasjoner. Det konkurreres både i vanlig cheerleading og i performance cheer, som er en ren dansedisiplin.

Det var første gang EM ble arrangert i Norge, og mesterskapet var det største av sitt slag noensinne, med rundt 4.000 påmeldte utøvere og 23 deltakende nasjoner.

Roser Norge og arrangørene
Jeff Webb, president i det internasjonale cheerleadingforbundet (ICU), er full av lovord om arrangementet.

– EM i Norge har vært en enorm suksess for alle involverte, med nesten 4.000 av Europas beste cheerutøvere, fra 23 europeiske land. Som en betydelig milepæl ble det også det største europamesterskapet i historien. Mesterskapet ble også live-streamet via Olympic Channel til et verdensomspennende publikum, sier han.

ICU er begeistret over den utrolige muligheten dette arrangementet ga Europas beste utøvere til å vise frem sine ferdigheter og talenter innen sporten vår – og til å få en opplevelse for livet.

ICU uttrykker sin dypeste takknemlighet til Oslofjord Convention Center for deres fantastiske gjestfrihet og for det flotte arbeidet til det europeiske cheerleadingforbundet (ECU) og Norges Amerikanske Idretters Forbund. De har levert et arrangement i verdensklasse, sier Jeff Webb, president i det internasjonale cheerleadingforbundet (ICU).

Liv Brurberg Hansen fra Krokstadelva, visepresident i Norges Amerikanske Idretters Forbund, er også veldig fornøyd med gjennomføringen av mesterskapet.

– Det har vært en helt sinnssyk helg, som jeg ikke har lyst til at skal ta slutt. Det tror jeg at alle de nesten 4.000 utøverne er enige i. På dette fantastiske anlegget har vi har klart å skape det vi kaller Cheertown, vår egen lille landsby hvor alle har levd sammen i flere dager. Dette er med på å skape minner for livet, og utvikling på tvers av land, både når det gjelder kompetanse og vennskapsbånd. Vi har fått fantastiske tilbakemeldinger, og utøverne sier at det er som å være med på VM i USA. Det er veldig motiverende å høre, sier Liv Brurberg Hansen.

Hun er også svært fornøyd med den norske innsatsen i mesterskapet.

– Jeg er mektig imponert over de norske lagene. Det er helt ekstremt hvor langt de strekker det med tanke på vanskelighetsgrad, så det er kun ørsmå marginer som avgjør. De leverer på et ekstremt høyt nivå, sier Brurberg Hansen.

Følgende norske lag tok med seg medaljer fra EM:

Gull:
• NRC Tigers Senior Coed Elite (Lørenskog), i klassen Senior Coed Premier
• KCD Intros Allstars (Kongsberg Cheer Dance), i klassen Senior Hip Hop
• Viqueens Unique (Oslo), i klassen Youth Coed Advanced
• KCD Zeecrew (Kongsberg Cheer Dance), i klassen Junior Hip Hop

Sølv:
• Viqueens Spirit (Oslo) Senior All Girl Premier
• NRC Tigers Youth Bullets (Lørenskog), i klassen Youth Coed Advanced
• ECT Eagles Groundbreakers (Eiker Cheer Team), i klassen Junior Hip Hop

Bronse:
• BVHIF Charmers Clovers (Bærum), i klassen Youth All Girl Advanced
• NRC Tigers Junior Coed Elite (Nedre Romerike), i klassen Junior Coed Elite

Sirens Cheerdanceklubb fra Drammen mottok prisen for både årets utøver og årets trener i Europa, og var også med i finalerunden i Senior Pom. (Foto: AllstarNewMedia/TomLorenz)
Del:
Annonse