23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker kommune viste for nesten ett år siden fram sin nye løypemaskin i slalåmbakken i Skotselv. I år har den vært lite i bruk.

Skifolket reagerer på manglende løypekjøring

Mange har reagert på at det ikke er kjørt opp skispor av nevneverdig grad i Øvre Eiker kommune. I Lier og Drammen er det derimot fine forhold, noe som førte til kaos på veien opp til blant annet Spiralen denne helgen.
Annonse

Jørgen Mathiesen i Hokksund er en av flere som har reagert på manglende løyper. Han sier til Eikernytt.no at Drammen og Lier har kjørt opp løyper i flere uker på Finnemark-siden. Han mener årsaken til manglende løyper i Øvre Eikers del av Finnemarka, er at det ikke er ryddet i traseen.

Ifølge Mathiesen er det sagt at det er mangel på frivillige til å rydde som har ført til dette, men han kan ikke finne noen informasjon om dette på kommunens nettsider. Han mener det ikke vil være problemer med å få tak i folk som kan stille opp på en slik dugnad.

Annonse

Eikernytt.no tok opp saken med Gry Nygård Fredriksen på kulturkontoret søndag ettermiddag og i dag har det vært møter om saken. Hun forteller til oss at de i dag har startet å pakke løypa som kalles Spitenrunden.

Det må tromles for å få en god såle i løypenettet, og så snart det kommer mer snø vil det bli kjørt spor i løypene. (Arkivbilde: NEK)

– Det er fortsatt litt lite snø og mye trefall og tunge busker over løypene. På Østsiden er fortsatt vurderingen at det er for lite snø og usikre områder i terrenget. Det er mulig vi kan kjøre løypemaskinen inn fra Drammen (Kjellerdalsveien) og etterhvert kjøre den øvre delen, sier hun.

Hun legger til at de er i gang med å mobilisere rydding og pakke løypene der det er mulig. Forøvrig ser jeg på skisporet.no at heller ikke Drammen og Modum kjører noe særlig utenfor de etablerte veiene i området der.

Ifølge skisporet.no er det kjørt opp en løype på Ormåsen på to kilometer med klassisk spor det siste døgnet.

I løpet av de siste dagene er det kjørt opp løyper på Holtefjell og det meldes om meget bra forhold her.

Men på østsiden av Hokksund er det ikke kjørt opp løyper. Drammen og Lier er nå i full gang med løypekjøring og mens denne saken ble skrevet mandag kveld, gikk en løypemaskin for fullt. Du kan nemlig følge maskinene via GPS-sporing på skisporet.no.

Det var gode forhold mellom Ulevann og Mellomdammen i Krokstadelva i romjula. (Foto: Jørgen Mathiesen)
Det var gode forhold mellom Ulevann og Mellomdammen i Krokstadelva i romjula. (Foto: Jørgen Mathiesen)

Se kartet fra Skisporet.no her:

Del:
Annonse