12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

(Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

To nye dødsfall i Drammen og 10 smittede

To personer bosatt i Drammen kommune er døde etter å ha vært smittet av koronaviruset. I tillegg har 10 personer fått påvist smitte i Drammen, mens det i Øvre Eiker er ett nytt tilfelle.
Annonse

Den ene av de døde i Drammen er en kvinne i 80-årene som bodde ved Fjell bo- og servicesenter. Kvinnen er den 11. beboeren ved sykehjemmet som er død etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

I tillegg har Drammen sykehus informert kommunen om at pasienten som døde ved sykehuset lørdag kveld, var hjemmehørende her i Drammen. Ordfører Monica Myrvold Berg sender sine kondolanser til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem.

Annonse

10 nye smittede

10 personer bosatt i Drammen kommune har altså fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Fem av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Tre av dem har fått påvist smitte etter hjemkomst fra reise i utlandet, mens smitteveien er ukjent for de to siste.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 185 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Det er litt høyere enn tallet som ble rapportert i går, og viser at trenden i Drammen har vært svakt stigende den siste tiden.

– Vi har fortsatt ikke full oversikt over hvordan jule- og nyttårsfeiringen har påvirket smittetrykket. Det får vi i løpet av denne uka og inn mot neste helg. Vi har i et par uker sett en utflating i smittespredningen, men med en liten økning de siste dagene. Forhåpentligvis klarer vi å stabilisere smittetrykket slik at vi ikke får en ny smittebølge. Men vi er spente og usikre på hvordan de kommende dagene blir, og vi deler bekymringen som nasjonale myndigheter uttrykte søndag kveld da nye nasjonale smitteverntiltak ble innført, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Under søndagens pressekonferanse la statsminister Erna Solberg fram nye tiltak som skal forhindre en ny smittebølge som følge av at vi var samlet i større selskaper gjennom jule- og nyttårshøytiden. Ett av tiltakene er å begrense all sosial kontakt i enda større grad fremover.

Drammen kommune har en gjeldende lokal forskrift. Flere av tiltakene regjeringen ber kommuner med mye smitte om å vurdere, er allerede tatt inn i denne forskriften.

Det vil være nødvendig å se på forskriften og vurdere hvordan innholdet i den samsvarer med tiltakene som regjeringen nå har lagt fram. Dette blir gjort i løpet av kort tid.

– Jeg forventer at alle innbyggerne i Drammen kommune følger både de nasjonale og de lokale smittevernreglene. Dette er en tøff tid for mange, men nå har vi noen lyspunkter. På onsdag settes de første vaksinedosene, og forhåpentligvis kan vi etter hvert begynne å se fremover mot en tid uten at koronapandemien preger hverdagen vår. Men vi må holde ut en stund til, og den beste måten å forhindre at viruset sprer seg, er å følge reglene og anbefalingene fra lokale og nasjonale myndigheter, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Siden begynnelsen av mars har 2.057 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 39 personer er døde etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle

Kommuneoverlegen har det siste døgnet fått bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker.

Personen som er smittet er nærkontakt til et tidligere kjent smittetilfelle og var allerede i karantene. Ingen nye nærkontakter siste døgn.

Det er med dette registrert totalt 208 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020. 187 av disse er bekreftet smittet i siste halvdel av 2020, og tre i 2021.

Del:
Annonse