17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Promillekjøring har tatt seg markant opp i 2020. (Foto: UP)

1.761 ruskjørere tatt i Sør-Øst politidistrikt

Hele 1.761 blåste til rødt i Sør-øst politidistrikt i 2020 – det tilsvarer nærmere fem rusanmeldte førere hver eneste dag. Det er også verst i landet.
Annonse

MA – Rusfri Trafikk, organisasjonen som jobber for at ingen skal dø eller bli hardt skadd av rus i trafikken, mener ruskjøring er et alvorlig samfunnsproblem, men at tallene også indikerer at politiet gjør et godt stykke arbeid.

–Ruskjøring er et stort problem i samfunnet og det virker som mange ikke helt skjønner konsekvensen av hvor galt det kan gå. På landsbasis har 80 personer mistet livet i trafikken grunnet rus de siste tre årene – 80 utilgivelige dødsfall, sier generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen i MA. 

Annonse

– Men de høye tallene viser også at vi har et politi i dette landet som er til å stole på – de tar ruskjøring på høyeste alvor. Onde tunger hevder at Utrykningspolitiet er irriterende, men uten dem ville nok langt flere personer mistet livet i trafikken, konstaterer Kristoffersen.

Generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen i MA reagerer på at så mange blir tatt for ruskjøring i Sør-Øst politidistrikt. (Foto: Sigmund Sagberg)

– Vær en god venn

Kristoffersen er tydelig på at vi i året som er foran oss, må støtte hverandre og hjelpe politiet i ytterligere grad.

– Det er viktig at du er en god venn, kollega eller familiemedlem. Mange ruskjørere har ofte utfordringer med alkohol, narkotika eller legemidler. Det koster ingenting å spørre de du er glad i om hvordan de har det – kanskje kan det være med på å forhindre en trafikkulykke i 2021.

Generalsekretæren refererer til at politiet tar mange av promillekjørerne basert på tips fra publikum. Hun mener det vil være avgjørende at vi tipser lovens lange arm, dersom vi mistenker ruskjøring.

– Det er bedre at du tipser en gang for mye. Sammen kan vi skape tryggere rammer i trafikken. Det er alle tjent med, avslutter hun.

Del:
Annonse