23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

20 nye smittetilfeller i Drammen siste døgn

(Oppdatert kl. 12.35) Hele 20 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 15 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens fem har fått påvist smitte etter hjemkomst til Norge etter reiser i utlandet.
Annonse

Ved Åssiden videregående skole har én elev fått påvist koronasmitte. Både elever og lærere berøres av smittetilfellet og settes i karantene.

– 20 tilfeller i løpet av ett døgn er det høyeste antallet vi har rapportert siden 10. desember. Det var rundt 10. desember at reduksjonen i smittetrykket avtok og smittetallet for de foregående 14 dagene flatet ut. Vi følger nå nøye med på om smittetallene og smittetrykket er på vei oppover igjen, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Annonse

De siste 14 dagene er det rapportert 183 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Dette er en økning fra gårsdagens rapporterte tall på 174 tilfeller.

– Det løpende tallet på antall smittede de siste 14 dagene svinger litt fra dag til dag. Men vi ligger nå på et litt høyere nivå enn vi gjorde i jula. Da viste tallet på smittede i den foregående toukersperioden om lag 150 nye tilfeller. Den siste uka har tallet ligget på pluss/minus 180 nye tilfeller. Det er for høyt, sier Johannessen.

Det er mange nærkontakter som har fått påvist smitte de siste dagene. Kommuneoverlegen er glad for at denne andelen er såpass høy. Dette er som regel disse smittetilfellene som er enklest å spore opp.

– Å få satt smittede i isolasjonen og nærkontaktene i karantene er ett av de aller viktigste tiltakene vi har for å begrense smittespredningen. Derfor er det også gledelig at vi ikke har noen med ukjent smittevei på en dag med mange nye smittetilfeller, sier Johannessen.

Kommuneoverlegen gjentar oppfordringen som Drammen kommune har kommet med de siste dagene. Har du lette luftveissymptomer, så er det viktig at du ringer koronatelefonen eller går inn på Drammen kommunes nettside og bestiller time til testing.

– Er du smittet, så er det viktig at du isoleres og ikke bringer smitten videre. Er du ikke smittet, så er det greit å vite det også dersom du har symptomer på luftveissykdom, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Hvis du trenger en koronatest, kan du bestille time til testing på Drammen kommunes nettsider eller på telefon 32 04 60 00. Telefonen er betjent i dag og gjennom helgen mellom klokken 08.00 og 22.00. Testingen er gratis og gjennomføres i Skogliveien 4 på Sundland. Det er skiltet fram til teststasjonen.

Siden begynnelsen av mars har 2.127 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 43 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eker
Kommuneoverlegen har det siste døgnet fått bekreftet ett nytt smittetilfelle med korona i Øvre Eiker.

Personen er smittet i utlandet og kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 212 bekreftede tilfeller av koronasmitte i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Del:
Annonse