16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

(Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

18 nye smittetilfeller – flere i karantene

18 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 15 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. To av dem har antatt smittested før innreise til Norge, og én har ukjent smittevei.
Annonse

Det er påvist smitte hos en elev ved Veiavangen ungdomsskole. Dette medfører at både elever og ansatte er satt i karantene. Det er også påvist smitte ved Rosendal barneskole i Mjøndalen, og også der er elever og ansatte satt i karantene.

Ved Filten omsorgsboliger har ytterligere én beboer og fire ansatte testet positivt. Tre ansatte må i karantene som følge av disse smittetilfellene, men det jobbes fortsatt med å kartlegge om ytterligere beboere også må i karantene.

Annonse

Ved Losjeplassen hjemmetjenesteområde har ytterligere to ansatte testet positivt. Det medfører så langt at 15 brukere og tre ansatte settes i karantene, men kartlegging rundt det siste tilfellet pågår fortsatt. Antallet brukere og ansatte som settes i karantene kan altså endres når smittesporingsarbeidet rundt det siste tilfellet er fullført.

– Med unntak av et par spesielle dager med veldig få rapporterte smittetilfeller, ser vi at det ligger på rundt 15-20 nye smittetilfeller om dagen den siste tiden. Det er relativt mange og vil gi rundt 200 smittetilfeller over 14-dagersperioden. Vi var forberedt på nokså høye tall etter jul og utover vinteren, men det er viktig at vi alle sammen er ekstra påpasselige i tiden som kommer og følge smitteverntiltakene nøye. Alle ønsker sikkert at vi skal kunne redusere på de strenge smitteverntiltakene etter hvert, men da trenger vi nok en reduksjon i smittetrykket. Med dagens smittetrykk vil det være behov for nokså strenge tiltak videre, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 184 nye smittetilfeller. Det på nivå med smittetallene for den foregående toukersperioden som har vært rapportert siden årsskiftet. Så det indikerer at smittetrykket er noenlunde stabilt, selv om det vurderes for høyt, for tiden.

Del:
Annonse