13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Senterleder Gry Harbu (t.v.) og Tine Holm-Hansen i «Kople» sjekker her at ladingen går som den skal på sistnevntes bil. I dag var et en liten markering av at anlegget er ferdig.

Eiker Senter blitt distriktets største «ladestasjon»

Eiker Senter i Hokksund har blitt det som trolig kan kalles distriktets om ikke landets største «ladestasjon». Fra før av hadde Tesla 20 ladeautomater her og i dag var det «offisiell åpning» av ytterligere 16 ladestasjoner.
Annonse

Det er firmaet «Kople» som har investert i hele 16 nye ladestasjoner på parkeringsplassen til kjøpesenteret. De står lett tilgjengelig for både biler med hengere og handicapbiler. Det er både det de kaller lynladere og hurtigladere på denne plassen i tillegg til to ordinære ladere.

– Vi leier ut plassen til Ringerike Kraft som står bak dette relativt nye firmaet «Kople». Men selv om senteret ikke får noen inntekter av selve ladingen, håper vi at folk som trenger å få litt strøm på bilene sine, tar turen innom senteret for en kopp kaffe eller handle, sier senterleder, Gry Harbu.

Annonse

Hun kan fortelle om et meget godt korona-år for Eiker Senter med en økning på åtte prosent. De aller fleste butikkene har hatt en økning i omsetningen, med Hageland og interiørbutikker som de store vinnerne her.

Senteret har også fått en ny garnbutikk like før jul og den beskriver senterlederen som spesielt fin og gjennomført. Tidligere har det vært flere andre som har forsøkt deg på garn i senteret, uten helt å lykkes.

Det er kun ett lokale ledig på senteret og det er den tidligere frisørsalongen. Gry Harbu kan fortelle at de nå er i samtaler med interesserte innen denne bransjen, men at det ikke er landet noen avtale ennå.

Vil bli store

Ansvarlig for kundeoppfølging og markedsføring i «Kople», Tine Holm-Hansen, sier de satser for fullt i Viken fylke – i første omgang. De har nå vel 1.000 ladepunkter så langt, men har ingen planer om å stoppe her.

Ifølge Holm-Hansen har vunnet et anbud som gjør at de kan ta over kommunale ladepunkt i Viken dersom kommunene er interessert i det for å drifte dem.

Det nye anlegget på Eiker Senter har to farger på ladestasjonene. Gul betyr lynladere og grønn betyr hurtigladere. Hvor stor forskjell på de to alternativene i form av ladetid, tør ikke Holm-Hansen å si noe om da det er mange variabler som spiller inn når det gjelder lading av elbiler.

Du kan betale med bankkort og med selskapets egen Kople-app. Det jobbes nå med et samarbeid med de andre ladeselskapene om felles betalingsløsninger for å gjøre det lettere for kundene.

Del:
Annonse