19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

oznorTO_vivi

«Nedre Eiker-aksjonistene» slo til mot nye kommuneskilt

- Vi trenger en påminnelse om den tragiske kommunesammenslåingen, sier vår anonyme tipser. Noen har tatt seg en frihet på et av flere nye Drammen kommune-skilter ved innfartsårene til den nye storkommunen.
Annonse

Langs Fv. 283 på Horgen, den gamle grensa mellom Nedre Eiker og Øvre Eiker, har «patriotene» vært på ferde fredag, melder DRM24.no.

For følelsene er åpenbart fortsatt bitre, og tiden har foreløpig langt fra leget alle sår hos en del eikværinger som motsatte seg sammenslåingen med Drammen. Gamle Nedre Eikers kommunevåpen er hengt opp over det nye kommuneskiltet på den tett trafikkerte veistrekningen.

Annonse

– Vi har pyntet litt på skiltet, forteller en anonym tipser til DRM24.

Og fortsetter:
– Vi trenger en påminnelse om den tragiske sammenslåingen og konsekvensene. Det har gått utover eldrehjem, barneskoler, barnehager og velvære i kommunen – pluss mye annet, sier vedkommende, som ønsker å være anonym.

Det er ikke første gang DRM24 har omtalt motstanden mot kommunesammenslåing i Nedre Eiker. Før sammenslåingen var et faktum ble det opprettet organisasjoner og iverksatt underskriftskampanjer. Men altså til liten nytte. Nedre Eiker som stedsnavn eksisterer formelt sett ikke lenger – kun tettstedene i den gamle kommunen.

En mager trøst er muligens at Mjøndalen har fått beholde 3050 som postnummer.

Del:
Annonse