23. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

14 nye smittetilfeller siste døgn i Drammen

14 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. De siste 14 dagene har over 200 blitt smitte.
Annonse

12 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien er ukjent for de to siste. Halvparten av tilfellene knyttes til smitteutbruddet ved ortopedisk avdeling ved Drammen sykehus.

I forbindelse med utvidet testing ved institusjoner hvor det er påvist smitte i Drammen kommune, er det påvist smitte hos to ansatte og én beboer ved Filten omsorgsboliger. Også en ansatt ved Hjemmetjenesten Bragernes har fått påvist smitte. Ingen av disse smittetilfellene ved Filten og Losjeplassen får noen konsekvenser for andre. Det er ikke noen flere beboere eller ansatte som må i karantene.

Annonse

Ved hjemmetjenesten i Svelvik er det påvist smitte hos én bruker. Som følge av dette smittetilfellet må tre ansatte i karantene.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 202 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Dette er første gang det rapporteres over 200 nye tilfeller i løpet av den foregående toukersperioden på over én måned. Forrige gang det skjedde var 12. desember. Da var det registrert 212 nye tilfeller de foregående 14 dagene.

De strenge smittevernreglene og -anbefalingene som regjeringen innførte søndag 3. januar, gjelder til og med tirsdag 19. januar. Førstkommende mandag skal regjeringen orientere Stortinget om hvilke smitteverntiltak som videreføres og om det er noen nye som innføres.

– Vi må fortsatt være tålmodige og ta vare på hverandre ved å følge smittevernreglene og -anbefalingene. Og alle må teste seg, selv ved lette luftveissymptomer. At vi følger smitteverntiltakene og får testet alle med symptomer og avdekket eventuell smitte, er de beste tiltakene vi har for å unngå en ny smittebølge, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Skolene i Drammen kommune har den siste tiden drevet med smitteverntiltak på rødt nivå. Det er nå besluttet at rødt nivå skal videreføres ut kommende uke, altså til og med fredag 22. januar. Regjeringen bestemte tidlig i januar at ungdomsskoler og videregående skoler skulle drive på rødt nivå, mens kommuner med høyt smittetrykk måtte gjøre en vurdering av om også barneskolene skulle drives på rødt nivå.

På grunn av smittetrykket i Drammen kommune i fjor høst og at det ble avdekket smitte blant elever ved mange av skolene, var tiltaksnivået på rødt allerede før regjeringens beslutning kom. Nå avventes mandagens orientering fra regjeringen om tiltaksnivået ved skolene. Slik situasjonen er ved skolene i Drammen kommune med lite smitte blant elevene, planlegges det for å kunne gå til gult tiltaksnivå, dersom ikke regjeringen viderefører rødt tiltaksnivå.

Siden begynnelsen av mars har 2.232 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 45 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Del:
Annonse