27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

(Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Nye ansatte ved sykehuset settes i karantene

Drammen sykehus er hardt rammet av koronaviruset og nå er også kirurgisk sengepost rammet i tillegg til ortopedisk avdeling. Det betyr ytterligere 43 ansatte i karantene.
Annonse

I en pressemelding lørdag kveld, opplyser Vestre Viken HF at de har fått informasjon fra FHI rundt type virus som er funnet i forbindelse med smitteutbruddet på ortopedisk sengepost på Drammen sykehus.

Viruset er ikke den engelske, sør-afrikanske eller brasilianske varianten, og det er ikke i den samme gruppen av virus som har forårsaket utbruddet på Fjell sykehjem.

Annonse

Viruset tilhører gruppen B.1.160, som er den samme gruppen som var årsaken til turistbuss-utbruddet i sommer, men de er ikke helt like. Denne virustypen har blitt oppdaget i flere deler av Europa. Videre ligner det på et virus som har forårsaket et smitteutbrudd i Melbourne i sommer.

I følge FHI er det holdepunkter at dette viruset kan smitte lettere. Men det er ikke bevis for at det gir mer alvorlig sykdom.

Status lørdag kl. 18.00

En pasient inneliggende på kirurgisk sengepost på Drammen sykehus har testet positivt på koronavirus. Dette har medført at 43 ansatte er satt i karantene. Dette er i tillegg til 113 ansatte som allerede er i karantene ifm. smitteutbrudd på ortopedisk sengepost.

– Vi kan ikke si om dette smittetilfellet er knyttet til utbruddet på ortopedisk avdeling. Omfattende smittesporingsarbeid er i gang, opplyser sykehuset i pressemeldingen.

Som en konsekvens av dette har Drammen sykehus måttet gjøre en del omrokkeringer, men opprettholder sine øyeblikkelig hjelp funksjoner. Drammen sykehus er i gul beredskap.

På Kongsberg sykehus har ytterlig én ansatt testet positivt fredag. Dette medfører at totalt 20 ansatte er i karantene ved Kongsberg sykehus. Kongsberg sykehus er i grønn beredskap, i likhet med Vestre Viken HF som helhet.

Del:
Annonse