20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bokbamsebamsen er med og sitter i front når ordfører og Bokbamse leser eventyr, synger og forteller historier slik som her under utdelingen av bokpakkene på Hokksund Barneskole.

20 år med Bokbamsen i Øvre Eiker – ønsker seg gave

Bokbamsen i Øvre Eiker kommune fyller 20 år i år. Det unike tilbudet startet opp i 2001, og er fortsatt det eneste av sitt slag i Norge. Det jubilanten nå ønsker seg i bursdagsgave er at alle barn blir med og leser 20 bøker i løpet av jubileumsåret.
Annonse

Inspirert av en liten kommune i Sverige, med Boknalle og oppsiktsvekkende leseferdigheter blant barna, satte Øvre Eiker i gang et tre-årig prosjekt som de kalte Prosjekt Leselyst.

De nyfødte fikk bokgave, 2-åringene fikk hjemmebesøk av Bokbamsen med enda flere bøker, 4-åringene kunne komme på besøk i biblioteket og hente bøker og oppleve eventyrstund, og 6-åringene fikk bokpakker av ordfører og Bokbamsen på skolene.

Annonse

Dette tilbudet står fortsatt like sterkt 20 år etter.

– I år ønsker vi derfor å feire at vi bor i en kommune som har satt leselyst og leseferdigheter på dagsorden, og inviterer alle barnehagebarn og alle småskolebarn til å være med å feire Bokbamsen ved å bli med på en lesekampanje med 20 bøker. Vi har valgt ut 20 bøker fra hvert år Bokbamsen har vært aktiv, og samlet dem i et hefte som barna, sammen med en voksen eller alene, kan lese og vurdere i løpet av året. Den som klarer å lese eller høre alle 20 bøkene, kan hente seg en premie på biblioteket i Hokksund, forteller bokbamse Rannveig Nymoen.

Bokbamsen ønsker seg nemlig ikke ting eller kake til sin 20-årsdag. Han ønsker at alle barn i Øvre Eiker skal ha tilgang til litteratur, muligheten til å oppleve høytlesning og å bli glad i bøker og dermed bli gode lesere. Det er nettopp dette Bokbamsen har jobbet for i 20 år nå, og han ønsker å jobbe i 20 år til, hvis han kan det.

Del:
Annonse