23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

17 nye smittetilfeller i Drammen – to i Øvre Eiker

17 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det to nye tilfeller.
Annonse

14 av de som er smittet i Drammen er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. To har fått smitte etter ankomst til Norge fra utlandet, mens smitteveien er ukjent for den siste.

Det ene av dagens rapporterte smittetilfeller får konsekvenser for hjemmesykepleien i Krokstadelva, og seks ansatte settes i karantene.

Annonse

I tilknytning til smitteutbruddet ved Drammen helsehus er det påvist ett nytt smittetilfelle. Dette tilfellet får imidlertid ingen konsekvenser i form av karantene for andre pasienter eller ansatte.

Ved Krokstad skole er det påvist smitte hos én elev, og både elever og lærere må i karantene.

– Selv om dagens smittetall er relativt høyt, er det én positiv ting, og det er at kun én av dem som nå har fått påvist smitte, har ukjent smittevei. Vi ønsker selvfølgelig å få kartlagt sikker smittevei for alle som er blitt smittet. Dette har vist seg å være vanskelig, men det er godt å se at antallet med ukjent smittevei er såpass lavt i dag, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 203 nye smittetilfeller. Dette er en økning fra gårsdagens tall på 191, og det er det høyeste som er registrert siden 12. desember.

– Smittetrykket har steget sakte, men jevnt siden årsskiftet. Vi har fortsatt en jobb foran oss med å begrense smittespredningen og sørge for at smittetrykket kommer ned på et lavere nivå. Det er usikkert, og vi går med en konstant frykt for at smittespredningen kan eskalere når vi har et såpass høyt smittetrykk som vi har for tiden. Alle skal være glade for at vi ikke fikk en ordentlig smittebølge etter jule- og nyttårsfeiringen, og kommunens innbyggere skal ha all ære for at jul og nyttår ble markert på en smittevernmessig forsvarlig måte. Men vi har ikke klart å redusere smittetrykket ned til nivået vi hadde i fjor høst før den kraftige bølgen kom i slutten av oktober og utover i november, sier smittevernoverlegen.

I dag starter vaksinasjonen av innbyggere over 85 år som ikke bor på sykehjem. Etter hvert som det kommer flere vaksiner til Drammen kommune, åpnes det for vaksinasjon av andre innbyggere som er i de ulike prioriterte gruppene.

– Dette er en dag vi har ventet lenge på. Nå er vi endelig i gang med vaksinasjon av innbyggerne som ikke bor på institusjonene våre. Det er fortsatt langt fram til vi kan legge pandemien bak oss, men dette er en viktig milepæl på veien tilbake til et normalisert liv. Og så får vi alle håpe at vi får flere godkjente vaksiner og større leveranser, slik at flere kan vaksineres så fort som mulig, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Siden begynnelsen av mars har 2.295 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 45 personer er døde etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Begge de smittede er nærkontakter til tidligere kjente smittetilfeller og allerede i karantene, så det er få nye nærkontakter.

Etter et utbrudd i en bedrift i Drammen har smittesporing registrert nærkontakter som er bosatt i Øvre Eiker. Smittesporingen pågår fremdeles.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er registrert totalt 236 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 31 er smittet i 2021.

Del:
Annonse