27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eiker Videregående skole i Hokksund er blant de 13 skolene som skal være med i prøveprosjektet med gratis skolemat. (Foto: Eiker VGS)

Eiker VGS valgt ut til gratis skolematprosjekt

Nå er det klart hvilke videregående skoler som er med i et nytt prøveprosjekt med gratis skolemat i Viken. Eiker VGS er blant dem.
Annonse

Fylkesrådsleder Tonje Brenna er stolt over å ha kommet i gang med et tilbud hun på sikt håper å utvide til alle elever i Viken.

– Er du mett i magen, er det også lettere å konsentrere seg om det du skal lære. Derfor er jeg stolt av at 13 skoler er med på et nytt prøveprosjekt med gratis skolemat i Viken i 2021.

Annonse

Målet er at alle skolene våre etter hvert skal tilby gratis skolemat til sine elever. Nå skal vi lære av prosjektet og finne gode ordninger for skolemat i Viken, sier Brenna.

Hun håper prosjektet både kan bidra til at elever lærer gode matvaner de kan ta med seg videre i livet og at de får i seg mat slik at konsentrasjonen holdes gjennom skoledagen.

Kosthold virker inn både på den enkelte elevs skolehverdag og er viktig for folkehelsen i Viken. 

– Vi vet at rundt 4.000 elever i videregående i Viken ikke spiser noe som helst i løpet av en skoledag. Andre spiser veldig lite eller næringsfattig. Og det er faktisk kun én av ti som spiser grønnsaker i løpet av skoledagen. Det er tall som sier meg at det er på tide å tenke nytt, og derfor innfører vi gratis skolemat, sier Brenna. 

30 av 58

Skolene i fylket som fra før har gratis skolemat viderefører dette. Med det nye prøveprosjektet vil rundt 30 av fylkeskommunens 58 videregående skoler tilby en eller annen form for gratis skolemat.

Fylkeskommunen har ansvaret for de videregående skolene, mens kommunene har ansvaret for barnehager og grunnskolen.

Nå er altså 13 skoler, fra hele fylket, valgt ut i prøveprosjektet som skal vare ut 2021.

Skoler i distriktet som skal være med

Buskerud videregående skole

Drammen videregående skole

Eiker videregående skole

Del:
Annonse