22. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Administrerende direktør i Øvre Eiker Energi, Arne Hanto Moen (innfelt), med lade-appen som han hevder vil spare elbilladere for mye penger.

Gratis app gjør lading av elbil billigere

Nå kan du laste ned en enkel app som gjør at elbilen din lades når strømprisen er lavest. Øvre Eiker Strøm har nylig inngått et samarbeid med en dansk leverandør som gjør dette mulig.
Annonse

Det er det danske teknologiselskapet True Energy som har utviklet appen, og som Øvre Eiker Strøm nå har inngått et samarbeid med. Øvre Eiker Strøm er datterselskap til Øvre Eiker Energi.

– True Energy er en dyktig partner som gjør at vi kan levere en helt ny type tjeneste såpass raskt her i Øvre Eiker og til andre strømkunder vi har utenfor eget nettområde. Vi ønsker å være fremoverlente og kunne levere det kundene etterspør. Så vidt vi vet er det ingen andre strømleverandører i Norge som tilbyr en slik app ennå, forteller administrerende direktør i Øvre Eiker Energi, Arne Hanto Moen.

Annonse

Penger å spare

Han har selv prøvd appen noen uker og er strålende fornøyd med resultatene.

– Appen fungerer veldig bra og gjør at jeg kan lade bilen på en mer gunstig måte. Jeg plugger strømmen til bilen på vanlig måte når jeg kommer hjem. I appen velger jeg når bilen skal være ferdig ladet, og så sørger appen for at bilen lades når strømprisene er lavest. Forrige uke sparte jeg 25 prosent på lading av elbilen, sammenlignet med om jeg hadde ladet uten å bruke appen, forteller han.

Nettopp nå, med tider hvor strømprisene kan variere mye gjennom døgnet, er det spesielt aktuelt å ta i bruk den nye appen. Arne lover at det er penger å spare for deg som har elbil.

– Er du kunde hos oss, er det gratis å laste ned og bruke appen. Den er dessuten veldig enkel å bruke, forteller Arne.

Støtter ulike laderbokser

Har du Tesla, vil appen kunne styre ladingen direkte via software i bilen. For andre elbiler styres ladingen via ladeboksen. Appen støtter per i dag ladeboksene Easee, Charge-Amps og Go-e ladeboks. Arbeidet med å inkludere en rekke andre ladebokser er også godt i gang, deriblant EVBox, ABB, Schneider og DEFA.

Flere bruksmuligheter på sikt

På sikt er tanken at appen også skal kunne utvides, og brukes til å optimalisere strømforbruket i hele huset. Det eneste du da må gjøre er å koble en liten boks til strømmåleren. For eksempel kan du spare strøm ved at varmtvannstanken automatisk slås av i perioder med høy strømpris, og når du ikke har behov for varmt vann. Arne forteller også at de jobber med en løsning som kan kobles til solcellepanel.

– Vi kan ikke si noe sikkert om når dette kommer, men det er spennende ting på trappene, og vi fortsetter å utvikle nye, digitale tjenester, sier han.

Slik skaffer du deg appen

– Last ned appen fra App Store eller Google Play

– Oppgi kode: OVRE

– Gå inn på «min profil» i appen, trykk «skift strømleverandør»

– Søk opp Øvre Eiker Strøm

Del:
Annonse