23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kun fem nye smittetilfeller i Drammen og ingen Øvre Eiker det siste døgnet.

Stengte ned i går – kun fem smittede siste døgn

I går kveld ble det bestemt å stenge ned store deler av handelsvirksomheten og tjenesteytingen i Drammen. I dag meldes det om kun fem nye smittetilfeller i storkommunen.
Annonse

Kun fem personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle fem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller.

Blant dem som nå har fått påvist koronasmitte, er en ansatt i hjemmetjenesten i Mjøndalen. Fem brukere og tre ansatte er satt i karantene som følge av dette smittetilfellet.

Annonse

– I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 182 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Dette er fortsatt et høyt tall, men to dager på rad med relativt lave smittetall, bidrar til at dette tallet går ned. Vi har sett at det ofte er lavere antall som får påvist smitte i en helg, og ser fortsatt flere dager i sammenheng når vi vurderer, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Han er spent på hvordan smittetallene utvikler seg de nærmeste dagene.

Spesielt med tanke på fredagens opplysninger om at den britiske virusmutasjonen er påvist i Nordre Follo kommune. Nå er også Drammen kommune omfattet av de strenge nasjonale tiltakene som regjeringen innførte for 15 kommuner på Østlandet i går kveld.

– Hvis vi klarer å holde smittetallene så lave som de siste dagene, skal vi alle sammen være veldig glade. Men den smittsomme britiske varianten av koronaviruset er påvist nokså nær oss, så vi må være forberedt på at den kan bli påvist i Drammen kommune også. Det krafttaket vi, og mange andre kommuner gjør nå, har til hensikt å sørge for at konsekvensene av et slikt tilfelle blir minst mulig, sier Johannessen.

Siden begynnelsen av mars har 2.333 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 45 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller
Kommuneoverlegen i Øvre Eiker melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er registrert totalt 238 bekreftede tilfeller av koronasmitte i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars i fjor.

Del:
Annonse