17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eikerrussen og de andre russestyrene i Viken jobber nå sammen for å få til en best, og sikrest mulig russefeiring. (Arkivbilde)

– Vi skal lage en trygg russetid i Viken

- Vi har et ønske om at russetiden 2021 skal bli fin for alle, og at vi skal ha det gøy! Derfor har vi blitt enige om noen felles kjøreregler for russekullet i Viken. Det sier Silje Cross som er russepresident på Eiker videregående skole.
Annonse

Hun har med seg alle medlemmene i det felles russestyret for de videregående skolene i Viken.

– Vi ønsker å være et russekull som tar ansvar, samtidig som vi har det gøy innenfor trygge rammer. Smittevernreglene gjelder for alle – også russen. Dessverre ser det ut til at feiringen kan bli litt annerledes enn vi hadde håpet. Det er derfor kjempeviktig at vi bidrar til å hindre smitte, sier Silje.

Annonse

– Følger vi restriksjonene nå, kan vi få en bedre feiring på våren enn hvis vi bryter dem, sier Aumy Nielsen fra Vestby vgs, Rian Adam Sadiq fra Åssiden vgs, Emma Therese Gangfløt fra Frederik ll vgs, Synne Gulbrandsen Lunde fra Lillestrøm vgs og Jens Eirik Hansen fra Røyken vgs på vegne av Viken-russen 2021.

Her er kjørereglene:
• Russetiden handler om samhold og feiring.
• Ta vare på hverandre og inkludere alle i feiringen.
• Husk å få i deg mat, og holde deg hydrert. Og ikke minst, få deg nok søvn.
• Alle skal overholde koronarestriksjoner. Russetiden er viktig, men å hindre smittespredning er viktigere.
• Det er nulltoleranse for vold og bruk av narkotiske stoffer.
• Vis respekt for politiet. Politiet er der for å beskytte oss og passe på.
• Nei betyr nei! Ingenting annet!
• Samtykke er alltid viktig, uansett hvor beruset dere er.
• Ikke la russedressen endre deg. Loven og respekt gjelder uansett.
• Ha en fin feiring- for alle

Felles styre, felles ansvar
Russepresidentene ved alle de videregående skolene i Viken har opprettet et felles russestyre for russen i Viken. I styret sitter fire russepresidenter som representerer russen i Viken. De skal lede arbeidet med å samkjøre feiringen og bidra til et inkluderende fellesskap for alle avgangselever.

– Viken er et stort fylke med mange russ og avgangselever. Vi ønsker å samarbeide om en inkluderende og bra feiring av 13-års skolegang for alle våre avgangselever; uavhengig om du er russ eller ei. Vi har satt oss et mål om at russen 2021 skal være det mest inkluderende kullet noensinne. Alle avgangselever kan være med på feiringen! Det får vi til sammen, sier de.

Del:
Annonse